Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TEŠKE BOLESTI

Umro Miro Vidović, producent najpoznatijih domaćih albuma i čovjek koji je otkrio 2Cellos

Miro Vidović
Foto: Facebook
1/4
08.09.2020.
u 09:41

Ukupno je osvojio devet Porina, između ostalih i za snimku Oliverovog albuma "Vridilo je" i produkciju Gibonnijeve  "Tolerance". Osim toga, poznat je i kao menadžer 2Cellosa, koje je vodio od početka

Miro Vidović, jedan od naših najpoznatijih glazbenih producenta, i vlasnik Morris studija, u kojem su snimali mnogi domaći, ali i svjetski glazbenici, preminuo je nakon duge i teške bolesti. Vidović je Morris studio osnovao 1997. godine, i tamo snimio neke od kultnih domaćih albuma. Ukupno je osvojio devet Porina, između ostalih i za snimku Oliverovog albuma "Vridilo je" i produkciju Gibonnijeve  "Tolerance". Osim toga, poznat je i kao menadžer 2Cellosa, koje je vodio od početka. Teško je i nabrojati s kim je sve surađivao ovaj rođeni Vukovarac. U njegovom studiju snimali su se najpoznatiji albumi domaće hip-hop scene, ali i albumi Arsena Dedića, Gabi Novak, TBF, Nine Badrić, Massima, Severine, Darka Rundeka, Maksima Mrvice i mnogih drugih. Svi koji su s njim surađivali o pokojnom Vidoviću imaju samo riječi hvale, ističući njegove ljudske kvalitete.

- Jedna ljubav za brata Miru Vidovića. Hvala ti na predivnim godinama suradnje.. R.I.P, oprostio se na društvenim mrežama Marin Ivanović Stoka. 

S njim je usko surađivao i Darko Juranović D'Knock, član ET-ja i jedan od naših najboljih producenata.
- Miro je uvijek bio jednostavan, skroman, prizemljen i jedan od onih koji nije volio hvalisanje, već je svojim radom i djelima pričao svoju priču. Miro je bio glazbenik, tonac, producent, aranžer, ako treba i psiholog, i ono što je najbitnije - PRIJATELJ. Bio je i bit će jedan od najvećih majstora u glazbi s kojima sam ikad radio. Njegovo glazbeno nasljeđe je ogromno i premalo je riječi za opisati iza koliko velikih pjesama, albuma i projekata  Miro stoji. Bio je mnogima suradnik i mentor... bio je čovjek s vizijom. On je jedan od onih koji zaslužuje da mi glazbenici pričamo o njemu s najvećim poštovanjem. LAKA Laka ti zemlja prijatelju! R.I.P. - napisao je između ostalog D'Knock. 

Foto: Daniel Pavlić

Vidno potresena bila je i Vlatka Pokos. 

- Dragi, prekrasni, topli Miro nas je napustio... Fale mi rijeci da izrazim tugu... Prestrašno i preokrutno...Gušim se u suzama... Živjela sam blizu studija i često sam sretala Miru s njegovim malenim sinčićem, plavokosim anđelom. Tako je bio nježan tata, nikad mi ta slika neće izići iz glave... Miro je zračio prekrasnom energijom, blagom, zračio je dobrotom... Bio je samozatajan i skroman, nikad ne biste pomislili koliko je uspješan. Moja najiskrenija sućut obitelji. Miro nikad neće biti zaboravljen, nikad. Svi smo ga jako voljeli... Teško je kad odlaze takvi ljudi. Bas je teško - napisala je Pokos. 

Od Vidovića se emotivnim statusom na Facebooku oprostio i David Vurdelja - Baby Dooks.

Foto: Daniel Pavlić

- Dragi moj brate, prijatelju. Mentoru moj. Nikad ti nisam zaboravio onaj prvi kompjuter koji si mi sastavio od uredskih dijelova.i poklonio. Tako sam počeo. Niti kad si mi pružio šansu dok sam bio jako mali. Prvi studio, prvi mikrofon, prvi monitor, prvi snimak. Cijeli moj put obilježen je tvojom zaštitom. McDONALD'S u sitne sate poslije studija, ti i ja. Kada mi je umro otac, dočekao me tvoj poklon. Onaj roza 'Mo Phat' .Rekao si da je to da mi olakša tugu. Miro! Čak i dur sada zvuči pretužno i ona mala gitara koju si svirao i koja mi je bila smiješna. Putuj mirno Miro moj dobri, neka ti je laka zemlja i sviraj gore anđelima, a kad svi budemo s tobom opet, snimit ćemo nešto zajedno, za vječnost - napisao je Baby Dooks. 

Ključne riječi

Komentara 1

BL
Blacknemesis8
10:12 10.09.2020.

Rijetko svestran i sposoban covjek. Bivsi susjed jos iz davnih Vukovarskih dana, kada je bio istovremeno poduzetnik, fotograf i student ekonomije. Svima nama se putevi razilaze zbog rata i rusenja Vukovara 91. godine, da bi ponovno iz pocetka, nakon povratka iz Amerike, u Domovini pokrenuo posao. Veliki i istinski Domoljub, Vukovarac, izuzetno vrijedan i talentiran glazbenik i umjetnik. Uvijek nasmijan i susretljiv. Bas poseban. R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije