Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLITSKI FESTIVAL

Udvoje je lakše: Domenica i Kedžo osvojili duetom

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
01.07.2018.
u 15:58

Siguran sam da će neke od ovih pjesama živjeti dugo nakon Festivala, poručio je direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš

Nakon uspješnog Massimova koncerta i retrospektivne večeri Krste Jurasa na splitskim Prokurativama, u subotu je održana finalna večer 58. Festivala zabavne glazbe Split.

Pjesmom “Nima Splita do Splita” u izvedbi Zorice Kondže, Giuliana, Marka Tolje, Damira Kedže i Đorđa Peruzovića otvorena je treća večer. Konavoka Ivana Zadro bila je prva natjecateljica finalne večeri novih skladbi.

Udvoje je lakše

Publika ju je nagradila velikim pljeskom nakon što je izvela svoju novu pjesmu “Ručni rad”. Od ukupno 25 izvođača, Grand prix, odnosno prva nagrada publike ovogodišnjeg Splitskog festivala otišla je u ruke Domenice i Damira Kedže koji su gledatelje oduševili duetom “Mi protiv nas” koju je napisao Ivan Huljić. Ova pjesma mladim je glazbenicima donijela i nagradu novinara.
– Zaljubio sam se u nju na prvo slušanje i onda sam se nekako zaljubio u Domenicu čim smo počeli razgovarati jer je iznimno draga. Bila je ovo predivna večer u Splitu. Hvala Splitskom festivalu, bilo je genijalno. Hvala publici na prvoj nagradi. Mogli bismo ovako svaki dan – poručio je Kedžo.
– Udvoje je lakše, trema je nestala istog trenutka kada smo se popeli na pozornicu i zaista smo uživali u duetu – rekla je Domenica.
Nagradu za najcjelovitije djelo, pjesmu koja je po odluci stručnog žirija najbolji spoj kvalitete i ukusa publike, dobio je Marko Tolja. Miljenik splitske publike Mladen Grdović osvojio je drugu nagradu publike s pjesmom “Nisan te zavridija“.

– Fala Splitu, puno vas volim – poručio je Grdović, dok je treću nagradu osvojio Branko Medak sa skladbom “Kad zapiva Dalmacija“.

Vanna ima najbolji styling
Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda pripala je Tončiju Huljiću i Madre Badessi te Lovri Lučinu za pjesmu “Žaj mi je”. Razloga za slavlje imala je i Vanna u čije su ruke otišle čak tri nagrade. Za pjesmu “Gdje počinje kraj” osvojila je drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu za najbolju interpretaciju te nagradu za najbolji styling. Treća nagrada žirija pripala je klapi Intrade i Tomislavu Braliću. Mladi talentirani glazbenik Dino Petrić koji je predstavio novu pjesmu “Previše sam tvoj”, proglašen je najboljim debitantom. Za praćenje Festivala zadnjih 30 godina posebnu nagradu dobio je novinar Hrvatskog radija Zlatko Turkalj Turki, dok je za značajan doprinos glazbi posthumno nagrađen Mladen Magud. Za životni doprinos hrvatskoj glazbi posthumno je nagrađen Remi Kazinoti, a u njegovo je ime nagradu primila supruga Jadranka.

1/14

 

Komentara 3

Avatar HajdukLika
HajdukLika
19:11 01.07.2018.

Žalim što sam gledao finalnu večer. Šund. Još gore od European Song Contesta! Nema više onih ljupkih mediteranskih pjesama koje u nama još dan danas žive i na svakoj fešti se ore ...

GV
golub Vaso
20:56 01.07.2018.

Da budes faca do ljeta  trebamo par dueta  recimo ti i Minea  il' ti i Danijela il' Doris  Ono ona tebe voli  i ti nju volis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije