Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMENICA ŽUVELA

Na zapešću sam tetovirala Chopinove note

Domenica Žuvela
Foto: Promo
1/9
22.06.2018.
u 23:48

Mlada pjevačica iz Vela Luke predstavila je baladu 'Mi protiv vas' koju pjeva s Damirom Kedžom,

"Glazbu i tekst napisao je Ivan Huljić. Pjesma je nastala prije moje samostalne karijere. Kada sam otpjevala demosnimku, prvi sam put poželjela da neka pjesma bude moja i to mi se sada ostvarilo", govori mlada pjevačica Domenica Žuvela koja je ovaj tjedan predstavila svoju novu pjesmu "Mi protiv vas" u čijoj izvedbi joj se pridružio kolega Damir Kedžo.

"Veselim se što ovu pjesmu dijelim baš s Damirom, kojeg jako cijenim kao osobu i glazbenika. Pratim njegov rad i nekako sam otpočetka znala da želim otpjevati ovu pjesmu s njim", govori glazbenica koja će pjesmu izvesti na skorašnjem Splitskom festivalu.

"Za Splitski me festival stvarno vežu predivne uspomene, od mog prvog javnog nastupa do ljudi koje sam upoznala. Mislim da je upravo u tome čar, u spoju druženja i glazbe", rekla je Domenica koja je prošle godine na tom festivalu proglašena najboljom debitanticom.

Da joj je glazba životni poziv, Velolučanka je znala još kao djevojčica.

"Od mame sam naslijedila ljubav prema glazbi koju sam samo nadogradila školovanjem", govori 25-godišnjakinja koja je u Blatu pohađala osnovnu glazbenu školu, u Dubrovniku se u srednjoj glazbenoj školi posvetila teoriji i solo pjevanju, nakon čega je upisala i smjer glazbene pedagogije na splitskoj Glazbenoj akademiji, a trenutačno piše diplomski rad. Paralelno je snimala prateće vokale za druge izvođače, pjevala u bendu Boss i bila članica Madre Badesse Tončija Huljića, koji sa suprugom Vjekoslavom potpisuje njezine pjesme.

"Oni su mi velika potpora u svemu, kako poslovno tako i privatno", govori Dalmatinka o Vjekoslavi i Tončiju i priznaje da najviše voli pjevati o ljubavi jer je to "poprilično neiscrpna tema". A koliko joj je glazba velika ljubav, pokazala je i tetoviravši note na svoje zapešće.

"Tetovirala sam Chopinovu "Fantaziju-Impromptu", jednu od prvih skladbi koju sam čula u glazbenoj školi. Urezala mi se u sjećanje, a o Chopinu je bio i moj završni rad u srednjoj školi pa sam tetovažom zatvorila to poglavlje", govori Domenica koja uz pjevanje ima i "dnevni posao" te u glazbenom vrtiću mališanima predaje klavir.

"Glazba je moj poziv, posao i hobi. Zapravo je sve što radim vezano uz glazbu. Mislim da nema ljepšeg osjećaja nego djetetu usaditi znanje i ljubav prema glazbi", zaključuje.

Domenica Žuvela
1/11

 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
00:57 23.06.2018.

Na groblju Père Lachaise u Parizu prijavljeno je remećene javnog reda i mira. Istragom je ustanovljeno da se to Fryderyk okreće u grobu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije