Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni trio

Učiteljice: Vole nas naši vršnjaci, djeca i njihove bake

Foto: Promo
1/3
03.09.2017.
u 20:46

Ženski trio glazbeno je i vizualno osvježenje koje se poigrava kombinirajući tradicionalne zvukove s modernim instrumentima. Iza djevojaka su i dueti s poznatim zvijezdama, a otkrile su i koji su im hobiji te što ih veseli.

Kad je Dušan Bačić, autor nekih od najvećih hitova posljednjih godina u Hrvatskoj i regiji, 2014. godine okupio mladi ženski bend Učiteljice, mnogi su pomislili da je riječ o provokativnom imenu.

No to pamtljivo ime odabrano je igrom slučaja – naime, Slovenka Ana Vurcer (violina i prateći vokal), jedna od tri djevojke koje su izabrane na audiciji za novi bend, doista je učiteljica. Ovaj trio čine još i Hrvatice Matea Tisaj (glavni vokal) i Silvia Ivić (tamburica i prateći vokal). Učiteljice su na regionalno tržište donijele pravo glazbeno (i vizualno) osvježenje jer se svojom glazbom hrabro poigravaju kombinirajući tradicionalni zvuk tamburice s modernim instrumentima.

Bilo da ih slušate u latino i klasičnim aranžmanima, njihovi će vas hitovi privući u vrlo kratkom vremenu. Uostalom, iza njih su već tri sjajna dueta: s Jasminom Stavrosom “Nema natrag”, s Nedom Ukraden “Noći u Brazilu” te sa Severinom “Generale”. Sve su te pjesme zabilježile milijunske preglede na YouTubeu, i to u roku od samo dva mjeseca, a iznimno su popularne i u radijskom eteru.

To nimalo ne čudi jer, osim svojih pjesama, Učiteljice obrađuju zabavne pjesme najvećih zvijezda hrvatske scene, od hitova iz osamdesetih do najnovijih klupskih hitova. Na njihovim se nastupima publika uvijek izvrsno zabavlja, ponajviše zbog činjenice da tambura i violina stvaraju poseban zvuk, pa sve pjesme koje izvode zvuče drukčije.

“Mislim da su karijeru Učiteljica dosad najviše obilježile sjajne pjesme i spomenuti dueti sa sjajnim kolegama, ali i činjenica da uz svaku pjesmu imamo snimljeni videospot. Ponosne smo i na činjenicu da je gledanost spotova na našem kanalu na YouTubeu više od 140 milijuna u samo tri godine, po čemu smo rekorderi u Hrvatskoj”, otkriva Matea Tisaj. Njezine kolegice dodaju kako im
je jako važno što ih je publika tako dobro prihvatila.

“Vole nas i naši vršnjaci, i djeca, i njihove bake”, ističu Silvia i Ana te dodaju: “Ne glumimo zvijezde i publika to i osjeća, a mi se obožavamo družiti sa njima.” Učiteljice su prije nekoliko dana objavile spot za pjesmu “Na prstima”. Tu lijepu baladu predstavit
će na festivalu u Požegi 1. rujna, gdje će ujedno i promovirati svoj prvi album.

“Nakon izlaska našega prvog albuma pripremamo spot za posljednju pjesmu s albuma ‘Šlag’, koji će izaći sredinom rujna. Što se tiče nastupa, jesen nastavljamo jednako radno kao i ljeto”, otkriva Silvia.

Atraktivne i simpatične djevojke ne skrivaju da ih posebno vesele sjajne suradnje i dueti s kolegama, pa najavljuju kako je još jedna (ne sumnjamo vrlo uspješna) suradnja moguća do kraja godine. No zasad sve detalje o tome drže svojom malom tajnom. Djevojke i u slobodno vrijeme žive svoju glazbu, no svaka od njih ima i vlastiti hobi. Kutinjanka Matea, primjerice, voli kuhati i putovati te crtati i izrađivati nakit za osobne potrebe, dok Koprivničanka Silvia slobodno vrijeme između brojnih nastupa nastoji provesti s obitelji, dečkom i prijateljima.

“Više od pet godina radila sam u školi u Ljubljani, a sada sam već tri godine učiteljica samo u bendu. Nekad se šalim da mi je jednostavno suđeno biti učiteljica zauvijek. Moj cijeli život povezan je s glazbom, kojom se bavim od šeste godine. Nikada nisam uspjela izbrojite sve nastupa koje sam odradila u životu, toliko ih je bilo. To je ono što najviše volim i pozornica je mjesto gdje se najbolje osjećam. Sretna sam što imam priliku raditi ono što najviše volim. U slobodno vrijeme bavim se sportom, volim čitati knjige i bavim se životinjama, koje obožavam. Obitelj mi je najveća podrška u svemu, pa se često između nastupa i obveza vraćam u rodni Ptuj”, za kraj nam je rekla Ana Vurcer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije