Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan odlazak mire furlan

U posljednjoj objavi objavili su Mirinu izjavu: 'Gledam zvijezde. Tamo ću uskoro otići. Ne bojim se'

Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
22.01.2021.
u 11:20

'Gledam zvijezde. Vedra je noć i Mliječna staza se čini toliko blizu. Tamo ću uskoro otići.', piše u objavi.

Vijest o smrti Mire Furlan u petak rano ujutro šokirala je hrvatski, ali i svjetski glumački svijet. Na njezinu Twitter profilu posljednja objavljena objava jest upravo vijest o njezinu odlasku, a objavljena je i Mirina izjava u kojoj se referirala na citat iz proslavljene serije "Babylon 5" u kojoj je glumica ostavila prvu zapaženu ulogu u SAD-u.

"Gledam zvijezde. Vedra je noć i Mliječna staza se čini toliko blizu. Tamo ću uskoro otići. 'Svi smo mi zvjezdana prašina', odjednom se sjetim Delennove rečenice iz Joeva scenarija. Neloša perspektiva. Ne bojim se. U međuvremenu, dozvoli mi da zatvorim oči i osjetim ljepotu oko sebe. I da udahnem ispod tamnog neba punog zvijezda. Udah. Izdah. To je sve", podijeljena je njezina izjava.

Mira je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955.  od majke Židovke i oca hrvatsko-slovenskog podrijetla. Isprva istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, 1980-ih je postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica. Osobito se istaknula u filmovima ''Kiklop'' (1982.) Antuna Vrdoljaka, ''U raljama života'' (1984.) i ''Za sreću je potrebno troje'' (1986.) Rajka Grlića te u filmu ''Lepota poroka'' (1986.) Živka Nikolića. Od početka 1990-ih živi u SAD-u, gdje je postigla svjetsku slavu nastupima u TV-serijama ''Babylon 5'' i ''Izgubljeni''.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije