Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

U posljednjoj objavi objavili su Mirinu izjavu: 'Gledam zvijezde. Tamo ću uskoro otići. Ne bojim se'

'Gledam zvijezde. Vedra je noć i Mliječna staza se čini toliko blizu. Tamo ću uskoro otići.', piše u objavi.
22. siječnja 2021. u 11:20 6378 prikaza
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Vijest o smrti Mire Furlan u petak rano ujutro šokirala je hrvatski, ali i svjetski glumački svijet. Na njezinu Twitter profilu posljednja objavljena objava jest upravo vijest o njezinu odlasku, a objavljena je i Mirina izjava u kojoj se referirala na citat iz proslavljene serije "Babylon 5" u kojoj je glumica ostavila prvu zapaženu ulogu u SAD-u.

"Gledam zvijezde. Vedra je noć i Mliječna staza se čini toliko blizu. Tamo ću uskoro otići. 'Svi smo mi zvjezdana prašina', odjednom se sjetim Delennove rečenice iz Joeva scenarija. Neloša perspektiva. Ne bojim se. U međuvremenu, dozvoli mi da zatvorim oči i osjetim ljepotu oko sebe. I da udahnem ispod tamnog neba punog zvijezda. Udah. Izdah. To je sve", podijeljena je njezina izjava.

Mira je rođena u Zagrebu 7. rujna 1955.  od majke Židovke i oca hrvatsko-slovenskog podrijetla. Isprva istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, 1980-ih je postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica. Osobito se istaknula u filmovima ''Kiklop'' (1982.) Antuna Vrdoljaka, ''U raljama života'' (1984.) i ''Za sreću je potrebno troje'' (1986.) Rajka Grlića te u filmu ''Lepota poroka'' (1986.) Živka Nikolića. Od početka 1990-ih živi u SAD-u, gdje je postigla svjetsku slavu nastupima u TV-serijama ''Babylon 5'' i ''Izgubljeni''.

odlazak mire furlan Neutješan Šerbedžija : 'Suprug Goran bio joj je najčvršća stijena uz koju se držala u ovom okrutnom svijetu' ODLAZAK DIVE Posljednji intervju Mire Furlan: Poslije kiše obično zasja sunce. Meni je trebalo samo šezdesetak godina da to shvatim skladan brak Mira Furlan zbog ljubavi je otišla iz Hrvatske: 'Imali smo samo jedno drugo, a borili smo se često i sami sa sobom'
KBC Rijeka
u riječkom KBC-u
Nakon vijesti da im nerođeno dijete neće preživjeti, mladi par 'u povjerenju' dobio neobičnu preporuku
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati