Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Dretar Drele

U korzetu sam se osjećao kao čvarak u stiskalici

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/8
06.05.2018.
u 00:29

Voditelja gledamo u novim rubrikama "IN magazina" Nove TV i glazbenom showu "Tvoje lice zvuči poznato", a njegovim brojnim transformacijama posebno je zadovoljna njegova obitelj

Radijskog voditelja Davora Dretara Dreleta publika je ove godine upoznala u novom svjetlu, kao vrsnog imitatora slavnih glazbenika. Njegove transformacije, najčešće u glazbene dive, u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato” donose mu odlične ocjene, a osim u showu, od prošlog tjedna gledamo ga i u “In magazinu” Nove TV, gdje ima čak dvije rubrike.

Visoke ocjene dobili ste za izvedbu pjesme “Moving on Up” M People, a prije desetak dana transformacija u Cher donijela vam je prvu pobjedu. Jeste li joj se nadali?
Pobjeda u liku Cher bila mi je potpuno iznenađenje. Iskreno, više san vjerovao u pobjedu kao Ljupka nego kao Cher, ali očigledno su žiri, kolege, ali i netko odozgo prepoznali muku i trud. U korzetu sam se osjećao kao čvarak u stiskalici i na licu sam imao šminke da mogu pofarbati cijeli narodnjački klub. Ne znam kako sam sve to izgurao i još na kraju pobijedio.

Tko vam je najveća konkurencija u showu “TLZP”?
U kategoriji ženskih transformacija svakako Matko. Lakoća s kojom taj momak uskače u tigraste minice i mrežaste čarape je fascinantna. Vidim ga kao ozbiljnog konkurenta u borbi za titulu “najbabe” u “TLZP”.

Muški kandidati često ističu da im je hod u štiklama vrlo problematičan i bolan. Imate li i vi sličnih problema?
Ja sam rođen za štikle! Od prvog kontakta nemam nikakvih problema, ravnoteža mi je zapanjujuća, ne bole me noge, ponekad malo listovi, ali to se može izdržati. Toliko se dobro snalazim na štiklama da sam ih ponio kući i trenutačno u njima obavljam vrtne radove. Nema ništa bolje od dobro preštiklanog travnjaka.

Što vam tijekom transformacija zadaje glavobolje?
Lijepljenje umjetnih noktiju iznimno je bolan proces, s naglaskom na njihovo skidanje. Pomalo me podsjeća na metode inkvizicije jer se obavlja bez pomoći otapala i upotrebom poluge. Nezaboravan doživljaj. Imam, srećom, samo deset prstiju.

Koji su lijepi detalji po kojima ćete pamtiti sudjelovanje u showu?
Predivno je vidjeti izmučena lica kolega nakon uspješnog nastupa i sudjelovati u čaroliji spoznaje da su svi ti silni sati truda ipak mnogo vrijedili. Toliko međusobne podrške, pomaganja i navijanja još nisam nigdje vidio. Vjerujte mi, ponekad nam svima dođe da odustanemo, ali uz pomoć prijatelja pronađe se snaga i na kraju sve bude fantastično. Hvala im na tome - stoti put!

Sviđaju li se nastupi vašoj supruzi i djeci?
Iznimno su zadovoljni, žena i dalje kuha i daje mi hranu, djeca još razgovaraju sa mnom. Uživaju i u nastupima ostalih kandidata. Nedjeljom navečer cijela je obitelj pred jednim televizorom, što je jedinstven slučaj, jer je inače svatko u svojoj sobi. “TLZP” ponovno je zbližio moju disfunkcionalnu obitelj.

Daju li vam konstruktivne kritike?
Imam čudan osjećaj da sam ih pomalo iznenadio nastupima, čini mi su da su bili spremni na tatin debakl. Povremeno podignu obrvu i pogledaju se bez riječi. Slutim da imaju tajne sastanke na kojima raspravljaju kako mi stati na kraj nakon izvedbi.

Od idućeg tjedna gledat ćemo vas i u “In magazinu”. Kako je došlo do suradnje u dvije nove rubrike?
Kao dugogodišnji radijski voditelj, odradio sam stotine razgovora s našim glazbenicima, glumcima, manekenkama pa sam, eto, dobio šansu da sličnu koncepciju prenesem i na televizijske ekrane. Nova TV očigledno dobro skrbi o svojim suradnicima i ne ostavlja ih u zrakopraznom prostoru.

U “Zvjezdanom domu” gledatelje uvodite u stanove/kuće poznatih osoba. Kod koga vam je bilo posebno zanimljivo?
Tek sam na početku, ali obećajem da ću u svako izdanje “Zvjezdanog doma” nastojati unijeti nešto novo i specifično. Posebno mirisno bit će u kuhinji Ksenije Erker, posebno naporno u teretani Renea Bitorajca, a posebno duhovito u konobi Damira Mihanovića Čubija.

Petkom donosite “Iznenađenja”, što planirate?
Staviti ljude u neočekivane situacije i upoznati ih s njihovim idolima - to je cilj kojem stremim. Već sam upoznao planinara amatera s himalajskim vukom Vedranom Mlikotom i pritom smo zalutali 15 kilometara po zagorskim bregima; spojio sam gospodina Blaženka s članovima Prljavog kazališta i potpisali su mu 40 godina staru ploču, bilo je vrlo emotivno. Molim i vas da mi pomognete objavom e-adrese drele@novatv.hr na koju svi mogu poslati svoje želje za “Iznenađenje”. Hvala vam.

Volite li iznenađenja? Najbolje koje ste doživjeli?
Svi volimo iznenađenja, osobito ugodna. Najbolje je iznenađenje bilo kada sam doznao da ću drugi put postati otac, nakon osam godina pauze.

Nedavno ste rekli da ste sa sebe “otresli težinu prosječne manekenke”. Koliko je teško održavati novu kilažu i pridržavati se pravilne prehrane?
Nova kilaža sve je samo ne zadovoljavajuća. Mukom i trudom skinuo sam više od 30 kilograma, ali tek me čeka borba. Cilj je “odvaliti” još 15. Baš sam se danas najeo sladoleda pa pretpostavljam da je projekt stavljen na čekanje.

Koliko je za održavanje kilaže važna podrška bližnjih?
Iznimno je važno imati ukućane koji te podržavaju. Moji su se odrekli grickalica, slatkiša i svega što bi me moglo dovesti u napast, a priznajem im da su bili pravi heroji dok su uz mene “glodali” kuhanog oslića i pravili se da uživaju.

Vrlo je uspješna predstava “Pozdrav iz Remetinca” u kojoj glumite s Vidom Balogom. Imate li u planu novi komad?

Iako smo “Remetinec” odigrali više od 140 puta, u Zagrebu smo odradili tek desetak izvedbi i nadam se da ćemo to do ljeta popraviti. Rene je upravo otvorio Ludu kuću pa se nadam da će nas publika doći vidjeti, jer red je da u Zagrebu proslavimo 150. izvedbu i kostime spremimo na tavan. Nova predstava nosi radni naziv “Požar strasti u župi Sv. Izidora”, a o čemu je riječ, ubrzo ćete doznati.

1/9

Komentara 2

IL
ilijan
09:20 06.05.2018.

Koji k...c si ga oblačio, narodno si svoju muškost ili je ni nemaš.

DC
Damjan.curic
08:39 06.05.2018.

Ja sam čuo da se na Filozofskom u Zagrebu mnogi profesori često zabavljaju u korzetima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije