Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačanje

U informativnom programu RTL-a od danas gledamo i ovog iskusnog reportera

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
01.09.2020.
u 11:00

Josip Šarić RTL-ov tim dolazi s Al Jazeere Balkan, a prije toga radio je i na HRT-u.

Reporter Josip Šarić od danas je dio informativnog program RTL-a, a pokrivat će teme iz unutarnje i vanjske politike. U svom dugogodišnjem novinarskom stažu Šarić je dobio i tri nagrade Hrvatskog novinarskog društva, od čega su dvije za izvještavanje, a jedna za novinara godine. U RTL-ov tim dolazi s Al Jazeere Balkan, a prije toga radio je i na HRT-u.

„Veselim se što sam postao dio ekipe koja radi najbolji informativni program posljednjih godina. Velik broj kolega novinara, snimatelja i urednika poznajem dugo vremena i radujem se što sam postao dio redakcije u kojoj nema zabranjenih tema“, otkriva Šarić. Kada priča o novinarstvu, ističe da je ono prije svega strast, a tek onda posao.

„Politika nas sve prati u životu, a novinarska je privilegija to što imate mogućnost biti na mjestu događaja i neumorno pitati, istraživati i propitivati kako svoj posao rade oni koje mi plaćamo. A pitati se treba i mora jer odluke političara u bitnome određuju kvalitetu naših života i zato su novinari važni“, ističe Šarić koji je pratio ratove u Iraku, Afganistanu, Gruziji, Libiji, Siriji, baš kao što je pratio i izbore u svjetskim velesilama. Unatoč činjenici da je prošao razne terene, kaže kako mu izazova nikad dosta.

„Veći dio karijere bavio sam se ratnim novinarstvom, prošao dosta toga kako bi javnosti prenio koliki utjecaj autobomba u Iraku ili napad na rafineriju u Libiji ima na naš život u Hrvatskoj. Danas su izazovi drugačiji, korona nas je sve blokirala i zaustavila, ali proći će i to. Danas se razlika između unutarnje i vanjske politike smanjila, gotovo nestala u globaliziranom svijetu. Mislim da ćemo se u budućnosti, medijski gledano, okrenuti više zajedničkim EU temama, pogotovo kod izvlačenja iz ove neviđene krize, a i sam EU je ustvari i formalno naša unutarnja politika“, objašnjava politički reporter koji se, uz novinarstvo, bavi i dokumentarnim filmovima, a jedan od njih, „Gladna djeca komunizma“, snimio je kada je kao jedini TV reporter iz Hrvatske ušao u Sjevernu Koreju. Šarićeve reportaže u sklopu središnje informativne emisije „RTL Danas“ gledatelji RTL-a mogu pratiti od večeras u 18:30!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:16 01.09.2020.

I ovaj je znači mentalni jugosloven

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije