Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prerani odlazak

Tvorac hit serije Spužva Bob Skockani preminuo u 57. godini

Stephen Hillenburg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
27.11.2018.
u 21:25

Hillenburg je bio profesor morske biologije na jugu Kalifornije, a morska je stvorenja prvotno kreirao kao alate za učenje

Stephen Hillenburg, tvorac animirane televizijske serije "Spužva Bob Skockani", preminuo je u 57. godini, priopćila je u utorak televizija Nickelodeon.

Hillenburg je prošle godine objavio kako pati od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), neurodegenerativne bolesti koja je poznata i pod imenom Lou Gehrigova bolest.

"Duboko smo potreseni viješću o smrti Stevea Hillenburga koji se borio s ALS-om", priopćili su iz Nickelodeona. "Bio je voljeni prijatelj i dugovremeni kreativni partner svima na Nickelodeonu te suosjećamo s cijelom njegovom obitelji", dodali su.

Pogledajte galeriju - Japanac inspiriran omiljenim crtićem stvorio gigantskog robota:

Stephen Hillenburg
1/10

Hillenburg je bio profesor morske biologije na jugu Kalifornije, a morska je stvorenja prvotno kreirao kao alate za učenje.

Prva epizoda "Spužva Boba Skockanog", s veselom žutom morskom spužvom i njegovim prijateljima u glavnim ulogama, koji žive u izmišljenom podvodnom gradu Bikini Dolina, emitirana je u svibnju 1999.

Serija je osvojila brojne nagrade, a proizvela je i seriju knjiga, dva holivudska filma i mjuzikl na Broadwayu.

"Steve je prožeo Spužva Boba Skockanog jedinstvenim smislom za humor i nevinost, koji su donijeli radost generacijama djece i obitelji diljem svijeta", piše u izjavi Nickelodeona.

"Njegovi originalni likovi i svijet Bikini Doline dugo će stajati kao podsjetnici na vrijednosti optimizma, prijateljstva i neograničene moći imaginacije", dodali su.

Pogledajte video o poznatim Hrvatima koji javno svjedoče vjeru:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije