Naslovnica Sport Na rubu

Preminuo poznati sportski novinar Zvonimir Magdić

Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava a bio je i jedan od najpoznatijih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa.
09. studenoga 2018. u 16:14 11 komentara 5680 prikaza
Zvonimir Magdić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Doajen i jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić - Amigo preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 88. godini.

Novinar godine HZSN Cvijanović novinar godine, Židaku posthumno nagrada za životno djelo

Zvonimir Magdić rođen je 1930. godine u Zagrebu, a po struci je bio diplomirani pravnik. Sportskim novinarstvom počeo se baviti 1964. godine, a profesionalno je u Sportskim novostima i SN Reviji radio od 1971. do umirovljenja 1993. godine. Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava a bio je i jedan od najpoznatijih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa.

Magdić je umro na dan kada je Dinamo nakon 49 godina izborio prvo europsko proljeće i na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova knjiga pod naslovom "Ico Hitrec - hrvatski nogometaš svih vremena" u kojoj Magdić donosi priču o ponajboljem hrvatskome nogometašu prije Drugoga svjetskog rata.

Amigo je bio i autor niza drugih knjiga s nogometnom tematikom među kojima su: "11 veličanstvenih", "Legende zagrebačkog nogometa", "Maradona - Mali zeleni", "Neponovljivi Dražan Jerković", "Bljeskovi i oluje hrvatskoga športa", "Tako je živio i igrao Bernard Vukas - Bajdo", "Vatreni : 60 utakmica Hrvatske : 1940. - 1997.", te  u suautorstvu  s Mladenom Barišom "Vatrometina: priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: (i još ponešto) : 1940.-2006.". 

Datum posljednjeg ispraćaja Zvonimira Magdića  Amiga bit će naknadno obznanjen

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • Diosiario:

  Gledam engleski nogomet, i Englezi nabiju loptu vu zrak. Ja se dignem , odem u hodnik, obučem si ajncuga, odem v birtiju, spijem si jeden gemišt, pa još jeden, pak se vrnem doma, skinem si ajncuga, sjednem u fotelju kad, ... prikaži još!kad, ona lopta je još uvijek v zraku. Laka ti hrvatska zemlja legendo!

 • kbr:

  baš me rastužila vijest, počivaj u miru dragi Amigo :(

 • Avatar Vukomerec
  Vukomerec:

  Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Počivaj u miru, dragi Amigo. Neka ti je laka hrvatska zemlja koju si neizmjerno volio.