Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA VIJEST

Preminuo poznati sportski novinar Zvonimir Magdić

Zvonimir Magdić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.11.2018.
u 16:14

Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava a bio je i jedan od najpoznatijih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa.

Doajen i jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić - Amigo preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 88. godini.

Zvonimir Magdić rođen je 1930. godine u Zagrebu, a po struci je bio diplomirani pravnik. Sportskim novinarstvom počeo se baviti 1964. godine, a profesionalno je u Sportskim novostima i SN Reviji radio od 1971. do umirovljenja 1993. godine. Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava a bio je i jedan od najpoznatijih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa.

Magdić je umro na dan kada je Dinamo nakon 49 godina izborio prvo europsko proljeće i na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova knjiga pod naslovom "Ico Hitrec - hrvatski nogometaš svih vremena" u kojoj Magdić donosi priču o ponajboljem hrvatskome nogometašu prije Drugoga svjetskog rata.

Amigo je bio i autor niza drugih knjiga s nogometnom tematikom među kojima su: "11 veličanstvenih", "Legende zagrebačkog nogometa", "Maradona - Mali zeleni", "Neponovljivi Dražan Jerković", "Bljeskovi i oluje hrvatskoga športa", "Tako je živio i igrao Bernard Vukas - Bajdo", "Vatreni : 60 utakmica Hrvatske : 1940. - 1997.", te  u suautorstvu  s Mladenom Barišom "Vatrometina: priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: (i još ponešto) : 1940.-2006.". 

Datum posljednjeg ispraćaja Zvonimira Magdića  Amiga bit će naknadno obznanjen

Ključne riječi

Komentara 11

DI
Diosiario
16:26 09.11.2018.

Gledam engleski nogomet, i Englezi nabiju loptu vu zrak. Ja se dignem , odem u hodnik, obučem si ajncuga, odem v birtiju, spijem si jeden gemišt, pa još jeden, pak se vrnem doma, skinem si ajncuga, sjednem u fotelju kad,kad, ona lopta je još uvijek v zraku. Laka ti hrvatska zemlja legendo!

KB
kbr
16:19 09.11.2018.

baš me rastužila vijest, počivaj u miru dragi Amigo :(

Avatar Vukomerec
Vukomerec
18:40 09.11.2018.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Počivaj u miru, dragi Amigo. Neka ti je laka hrvatska zemlja koju si neizmjerno volio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije