Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.03.2015. u 14:00

“Buljiti” gotovo sat vremena u Dnevnik može se izdržati jedino ako usput čitate novine i uz sebe imate pametni telefon za surfanje.

Tjedan dana od “velikog praska”, kada je nakon desetljeća promijenjen termin emitiranja HTV-ova Dnevnika, sasvim je dovoljno vremena da se naprave prve analize ovog “velikog iskoraka”. Nije to jedina promjena u tradicionalnom Dnevniku, ali se o njoj najviše raspravljalo pa je onda, sasvim logično, bilo oko nje i najviše prijepora. Čini se da su dežurni dušobrižnici opet pretjerali. Promjena termina dobro je primljena kod gledatelja pa se to može ocijeniti kao pun pogodak. HTV je sada u prednosti pred Novom TV jer njegov Dnevnik počinje ranije. Gledatelji po inerciji ostaju na programu koji prvi odaberu. Nije loš ni pokušaj s dva voditelja zato što središnja informativna emisija ovako izgleda ozbiljnije i nekako svečanije. Solidna je i nova scenografija, iako bi se i tu našlo detalja koji su mogli biti bolji. Najveći problem i dalje ostaje sadržaj i trajanje Dnevnika. U vrijeme kada se ovisnici o vijestima informiraju iz više izvora, kada je internet na raspolaganju 24 sata, malo je precijenjen format dnevnika. I nije to samo problem HTV-a nego i njegovih komercijalnih konkurenata Nove TV i RTL-a. Prošla su vremena kada su odrasli iščekivali Dnevnik s više nestrpljenja nego djeca Djeda Mraza i njegove slatkiše.

“Buljiti” gotovo sat vremena u Dnevnik može se izdržati jedino ako usput čitate novine i uza sebe imate pametni telefon za surfanje. Trajanje je problem i zbog toga što se onda u toj šumi vijesti i priloga više uopće ne razaznaje što je doista bitno. Urednici ne moraju raditi selekciju, nego jednostavno “lopatare” sadržaj. 

MINUS

Dnevnik HTV-a. Novinarka HTV-a popustljiva je prema ministru Mirandu Mrsiću. Nije ga “stisnula” da nam napokon objasni kako je moguće da stvari idu na bolje kada stalno pada broj zaposlenih.

PLUS

Press klub. Četiri ugledne novinarke vodile su zanimljivu raspravu o položaju žena u hrvatskom društvu. Nije mi, međutim, jasno zašto su debate o pravima žena uvijek rezervirane samo za žene. 

>> Scenaristi Porina uspjeli su i Marija Petrekovića učiniti neduhovitim i žalosnim 

>> Tko može shvatiti kako su to Brkić i Josipović htjeli srušiti Milanovića

Komentara 12

Avatar etnaanbama
etnaanbama
14:24 09.03.2015.

Ima li i Elizabeta pravo na ove službene automobile koje plaćaju pretplatnici. Ako ima molim da se ukine TV pretplata ili neka ergela pređe na privatne TV kuće pa neka voze avione ako im netko hoće platiti, a svi kojii rade na javnoj neka se voze osobnim automobilom kao i oni koji ih plaćaju.

DU
Deleted user
14:23 09.03.2015.

Stara dubrovačka: Kad ne ide u kažin, minjaju se divojke, a ne posteje! Tako da može Radman napraviti i ovu i onu "leteću" izmjenu, kako vele hokejaši, ali slabe vajde kad su puku dosadile i te face i te spike. Ne zaboravite - Šprajc je prvi počeo s privatizacijom informativne emisije odnosno nametanjem svojih, svima znanih, stavova. Ljudima je dosta toga i žele objektivnu informaciju prije svega, a to više HTV nije u stanju pružiti i zato Radman prvi mora otići s HTV_a. Naposljetku, svoju misiju je ispunio - Josipović ga tamo postavio, ali ni to mu nije pomoglo.

LU
luli
14:43 09.03.2015.

Problem su Radman i Šprajc!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije