Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKO NASILJE

Tužna životna priča Ane iz 'Gospodina Savršenog': 'Otac me htio ubiti'

Ana Raščan
Foto: RTL/Privatni album
1/3
20.11.2018.
u 20:25

Otac je puno pio, toliko da ga se uopće ne sjećam trijeznoga... Mama, sestra i ja doslovce smo se borile za naše vlastite živote. Nismo znale hoće li nas tata sljedeći dan ubiti - jednom nam je došao s pištoljem, drugi put sa sjekirom - kazala je Ana

Slovenska novinarka, voditeljica i glumica u kazalištu za djecu Ana Raščan (33) jedna je od 19 kandidatkinja koje se bore za naklonost Gorana Jurenca, Gospodina Savršenog, u novom reality showu RTL-a. 

- Partneru sam spremna dati svu nježnost i ljubav, a on se mora znati šaliti na vlastiti račun. Najviše maštam o tome da mi muškarac kojeg volim uzvraća ljubav i razumije me, jer mi se to još nije dogodilo - kazala je Ana u najavi showa, no mnogi ni znaju da ova ljepotica krije tužnu životnu priču, budućid a je od ranog djetinjstva bila izložena obiteljskom nasilju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odločila sem se! Končno...da korenito spremenim sebe, svoje življenje in občutke. Vsi poznamo pokojnega dr.Janeza Ruglja, najbolj kontroverznega in medijsko odmevnega psihiatra, ki je ozdravil na stotine alkoholikov in njihovih otrok ter drugače stravmatiziranih ljudi. Njegova radikalna metoda je bla vse prej kot sprejeta, a večina je tko al tko ni razumela. In zdaj njegovo delo prav tako uspešno nadaljuje dr.Perko. Tudi sama se bom vključila v to terapevtsko skupino in vem, da so tam ljudje, ki bodo končno razumeli mene, moje občutke, zakaj čutim kot čutim, zakaj moje življenje ni izpopolnjeno kot bi si želela. Prebiram knjige dr.Perka in gre mi na bruhanje, na jok...to sem jaz, v vsaki ogabni zgodbi psihično in fizično trpinčenih posameznikov najdem košček sebe. In to boli, noro boli...ampak ob vsaki zgodbi tudi košček te bolečine skopni. Uspelo mi bo, vem da mi bo, ker sm borka! Uspelo mi bo, da postanem takšna kot me vidite na tej sliki: močna, samozavestna, pokončna in lepa❤ Zakaj vem? Ker se ljubezen prične pri sebi in jaz delam na tem❤

A post shared by Ana Raščan (@ana.rascan) on

- Otac je stalno tukao majku, čak i dok je bila trudna sa mnom, a nije prestao ni nakon što sam se ja rodila. Kao dvogodišnja djevojčica gledala sam tatu kako stoji nad mamom, ali nisam znala zašto, mislila sam da je to u redu... Nažalost, naučila sam da je ljubav fizičko i psihičko zlostavljanje, ponižavanje. Otac je puno pio, toliko da ga se uopće ne sjećam trijeznoga... Mama, sestra i ja doslovce smo se borile za naše vlastite živote. Nismo znale hoće li nas tata sljedeći dan ubiti - jednom nam je došao s pištoljem, drugi put sa sjekirom...

Emocionalno, bile smo potpuno prazne - ljutnju i tugu kod kuće nismo smjele pokazati, a jedini osjećaj koji i danas vežem uz svoje djetinjstvo je strah - kazala je Ana u intervjuu za slovenski magazin Ona Plus. 

Anina mama se od nasilnog supruga razvela kad je Ani bilo deset godina, no to nije bio kraj problemima. Tata im je često prijetio, pa se Ana navikla na policiju. 

- Zbog oca sam naučila da je ljubav fizičko i psihičko zlostavljanje, ponižavanje. Partneru sam spremna dati svu nježnost i ljubav, a on se mora znati šaliti na vlastiti račun. Najviše maštam o tome da mi muškarac kojeg volim uzvraća ljubav i razumije me, jer mi se to još nije dogodilo - kazala je Ana i dodala da je otac umro prije 10 godina, no da joj nedostaje bez obzira na nasilje i strah koji je doživjela.

- Nedostaje mi očinska figura - priznala je Ana. 

Pogledajte što vam preporučuje trenerica uz koju baš svatko može smršavjeti: 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar ivo587
ivo587
21:00 20.11.2018.

sad će večernji ovim g savršenim gnjaviti do kraja. Hoćemo se kladit u milion kuna..

GV
golub Vaso
22:32 20.11.2018.

VL i RTL televizija peru Hrvatima mozak.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:23 21.11.2018.

Tko je pozna razumijet ce oca....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije