Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerani odlazak

Tužna vijest! U 65. godini preminuo poznati HRT-ov ratni izvjestitelj Oliver Dražić

Foto: HRT/Screenshot
1/2
25.04.2021.
u 13:49

Radio je, između ostalog, kao novinar i urednik emisije Zagrebačka panorama TVZ-a, ratni izvjestitelj HTV-a, urednik Vijesti, saborski izvjestitelj, novinar i urednik u producentskim kućama Mreža i Europa Press Produkcija.

Oliver Dražić, poznati HRT-ov ratni izvjestitelj i dugogodišnji urednik na javnoj televiziji, preminuo je u 65. godini života. Tužnu vijest potvrdili su na stranicama HRT-a. 

- U 65. godini preminuo je naš kolega Oliver Dražić, ratni izvjestitelj i dugogodišnji urednik na Hrvatskoj radioteleviziji - poručili su s HRT-a. 

Inače, Dražić je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a na HRT-u je radio kao novinar i urednik emisije Zagrebačka panorama TVZ-a, ratni izvjestitelj HTV-a, urednik Vijesti, saborski izvjestitelj, novinar i urednik u producentskim kućama Mreža i Europa Press Produkcija, reporter emisije Globalno sijelo, urednik Informativnog programa HTV-a te urednik dnevnih informativnih emisija HTV-a, 2003.–2013.

Radio je i kao urednik Podnevnog dnevnika, 2014. izvršni urednik u IMS-u, a od 2015. izvršni urednik Dnevnika HRT-a.

Za svoj rad 1998. godine nagrađem je nagradom HND-a Marija Jurić Zagorka u kategoriji za TV vijest-izvještaj. Predavao je novinarstvo na visokoškolskim ustanovama.

Preminuo je nakon kratke i teške bolesti.

Foto: HRT/Screenshot

VIDEO Pogledajte Večernjakov podcast s Albinom Grčić

Ključne riječi

Komentara 3

RI
rimac444
16:29 26.04.2021.

Kada je došao komunjara Galić očistio je i degradirao na HRT-u sve što je bilo hrvatsko, a nastavili su bitange radman, bačić , ostala samo šugoslavka i srpska bagra uz nekoliko izuzetaka koji služe kao smokvin list. Sličnu sudbinu doživioio je i Oliver Dražić.

DU
Deleted user
19:46 25.04.2021.

Odličan novinar. Sućut obitelji!

Avatar Marko
Marko
20:01 25.04.2021.

Izgleda puno mlađje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije