Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glumila u 'Grbavici'

Tužna vijest: Od posljedica moždanog udara preminula glumica Sanja Burić (48)

Foto: Screenshot/youtube
1/2
15.09.2021.
u 15:25

Tijekom života ostvarila je brojne uloge, a osim što je bila redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Tužna vijest zavila je u crno glumački svijet u susjednoj Bosni i Hercegovini. Od posljedica moždanog udara sinoć je u Sarajevu preminula glumica Sanja Burić (48), potvrđeno je za Klix.ba.

Tijekom života ostvarila je brojne uloge, a osim što je bila redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Burić će ostati zapamćena i po ulogama koje je ostvarila u brojnim televizijskim i filmskim ostvarenjima: "Crna hronika", "Grbavica", "Dobro uštimani mrtvaci", "Viza za budućnost", "Kod amidže Idriza", "Na putu", "Teško je biti fin", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Pun mjesec"...

Burić je rođena 10. travnja 1973. godine u Sarajevu. Studirala je na Međunarodnoj kazališnoj školi Jaques Lecoq u Parizu, Cours Florentu u Parizu i Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Iza nje je i bogata kazališna karijera. Radila je u Narodnom pozorištu Sarajevo, Kamernom teatru 55, na Otvorenoj sceni Obala (ASU), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Pozorištu mladih Sarajevo...

Datum komemoracije za prerano preminulu glumicu bit će objavljen naknadno na službenoj stranici Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. 

VIDEO Severina postaje TV voditeljica 

 

 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Sand_dan_Glokta
Sand_dan_Glokta
15:38 15.09.2021.

Uf... premlada za umiranje... tko više što razumi u ovoj covid histeriji... ugrušci i slično nisu nemogući od "spasonosnog" cjepiva... Svejedno, sućut obitelji.

FE
Felix007
17:24 15.09.2021.

Pa se ti pikaj...

ZA
ZatvaracNgoPipa
20:08 15.09.2021.

Pa se vi cijepite eksperimentalnim cjepivima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije