Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kome ide Porin?

Tony Cetinski svojih sedam nominacija slavi u Beogradu!

tony
Filip Brala/Pixsell
05.03.2013.
u 20:35

Popularni pjevač dobio ih je čak sedam od koje su najvažnije one za album godine, pjesmu godine i vokal godine. S po pet nominacija slijede ga Neno Belan i Fiumensi te opatijski jazz majstor Elvis Stanić za svoj album “Sol et Luna”.

Već nakon sinoćnjeg proglašenja nominacija u zagrebačkom Cinestar Arena Imaxu bilo je jasno da će bitka za Porine ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna.

Bez euforije

Za dva je koplja, točnije dvije nominacije, za ovogodišnji, 20. Porin, Tony Cetinski ostavio kolege iza sebe. Popularni pjevač dobio ih je čak sedam od koje su najvažnije one za album godine, pjesmu godine i vokal godine.

Tony, na žalost, dojmove nije podijelio s kolegama jer je poslom bio u Beogradu. Gostovao je u emisiji kod Ognjena Amidžića.

– Nema euforije zbog nominacija! Publika oduvijek kroji moju sudbinu – kratko je Tony komentirao još jedan uspjeh.

S po pet nominacija slijede ga Neno Belan i Fiumensi te opatijski jazz majstor Elvis Stanić za svoj album “Sol et Luna”. Četiri nominacije dobili su Ana Rucner, ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4 te Viktor Vidović.

– To mi je rekordan broj nominacija, do sada sam ih najviše imao četiri. Ući među tri najbolja isto je kao i dobiti medalju na Olimpijadi; zlatnu, srebrnu, brončanu... svejedno je. Sretan sam što sam među najboljima, radovat ću se i ako ne dobijem ni jedan Porin – kaže Neno Belan.

Albume spomenutih glazbenika sjajno su ocijenili i kritika i publika, a sad se pokazalo da im kapu skida i glazbena struka.

Završnica u Rijeci

Potvrdili su to redom kolege koji su došli u Cinestar čuti tko je među ovogodišnjim sretnicima. Cijeli program nominacija prošao je u vrlo ležernom i zabavnom tonu od strane dva poznata radijska glasa: Ivana Mišerić (Antena Zagreb) i Dalibor Petko (Narodni Radio). Nakon što je više od tisuću i sto glasača proteklih tjedana odlučivalo o tri najbolja u 50 glazbenih kategorija.

Njihova  imena obznanili su  višestruki Porinovci i Porinovke; Nikša Bratoš do sada ih je skupio čak 32, te Elvis Stanić koji se ponosi sa svojih 16 Porina. U društvu s njima bili su i Vanna, Maja Blagdan, Hladno pivo, Natali Dizdar...

Završna dodjela jubilarnog 20. Porina održat će se u subotu, 11. svibnja 2013. godine, u dvorani Centra Zamet u Rijeci. Porin će pratiti mnogobrojna glazbena i kulturna događanja u Rijeci i Opatiji koji su svoje sjajno domaćinstvo uspješno dokazali na prošlogodišnjem Porinu.

 

Ključne riječi

Komentara 7

LU
Lujo123
21:19 05.03.2013.

Pa kaj ovih još ima na slobodi? A sve kaj su postigli bezobrazni i bahati postigli su s ukradenim novcem. Fuuuuj!

DU
Deleted user
21:47 05.03.2013.

Nit zna pjevati niti se ponašati

OB
-obrisani-
20:53 05.03.2013.

Mamino zlato...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije