Naslovnica Showbiz Zvijezde

Tony Cetinski svojih sedam nominacija slavi u Beogradu!

Popularni pjevač dobio ih je čak sedam od koje su najvažnije one za album godine, pjesmu godine i vokal godine. S po pet nominacija slijede ga Neno Belan i Fiumensi te opatijski jazz majstor Elvis Stanić za svoj album “Sol et Luna”.
05. ožujka 2013. u 20:35 7 komentara 1 prikaza
tony
Foto: Filip Brala/Pixsell

Već nakon sinoćnjeg proglašenja nominacija u zagrebačkom Cinestar Arena Imaxu bilo je jasno da će bitka za Porine ove godine u svim kategorijama biti izrazito neizvjesna.

Bez euforije

Za dva je koplja, točnije dvije nominacije, za ovogodišnji, 20. Porin, Tony Cetinski ostavio kolege iza sebe. Popularni pjevač dobio ih je čak sedam od koje su najvažnije one za album godine, pjesmu godine i vokal godine.

Tony, na žalost, dojmove nije podijelio s kolegama jer je poslom bio u Beogradu. Gostovao je u emisiji kod Ognjena Amidžića.

– Nema euforije zbog nominacija! Publika oduvijek kroji moju sudbinu – kratko je Tony komentirao još jedan uspjeh.

S po pet nominacija slijede ga Neno Belan i Fiumensi te opatijski jazz majstor Elvis Stanić za svoj album “Sol et Luna”. Četiri nominacije dobili su Ana Rucner, ansambl Lado, Ljerka Očić, Natali Dizdar, Pavel, Urban & 4 te Viktor Vidović.

– To mi je rekordan broj nominacija, do sada sam ih najviše imao četiri. Ući među tri najbolja isto je kao i dobiti medalju na Olimpijadi; zlatnu, srebrnu, brončanu... svejedno je. Sretan sam što sam među najboljima, radovat ću se i ako ne dobijem ni jedan Porin – kaže Neno Belan.

Albume spomenutih glazbenika sjajno su ocijenili i kritika i publika, a sad se pokazalo da im kapu skida i glazbena struka.

Završnica u Rijeci

Potvrdili su to redom kolege koji su došli u Cinestar čuti tko je među ovogodišnjim sretnicima. Cijeli program nominacija prošao je u vrlo ležernom i zabavnom tonu od strane dva poznata radijska glasa: Ivana Mišerić (Antena Zagreb) i Dalibor Petko (Narodni Radio). Nakon što je više od tisuću i sto glasača proteklih tjedana odlučivalo o tri najbolja u 50 glazbenih kategorija.

Njihova  imena obznanili su  višestruki Porinovci i Porinovke; Nikša Bratoš do sada ih je skupio čak 32, te Elvis Stanić koji se ponosi sa svojih 16 Porina. U društvu s njima bili su i Vanna, Maja Blagdan, Hladno pivo, Natali Dizdar...

Završna dodjela jubilarnog 20. Porina održat će se u subotu, 11. svibnja 2013. godine, u dvorani Centra Zamet u Rijeci. Porin će pratiti mnogobrojna glazbena i kulturna događanja u Rijeci i Opatiji koji su svoje sjajno domaćinstvo uspješno dokazali na prošlogodišnjem Porinu.

 

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas