Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životna prilika

Tonči Huljić: Žalim što sam odbio 2000. selidbu s obitelji u London, a kočnica su mi bili i Rozga i Grašo

Tonči Huljić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/7
06.08.2021.
u 13:44

Priznao je kako se tada nije preselio u Veliku Britaniju jer je znao da neće biti sretan ako promijeni životni ritam na koji je navikao.

Tonči Huljić predstavio je publici u Galeriji Meštrović u Splitu svoju POP MISU MEDITERANU kao jedinstven koncept koji se uz orkestar, zbor i soliste izvodi u tri dijela. Prvi je Misa Mediterana, drugi Ave Maria – koje je napisao Tonči Huljić, a treći: Dies Irae – koje je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora – Hana Huljić. Objavio je na svom Instagramu kakav je red bio na ulazu i nije skrivao sreću i ponos zbog tako dobrog odaziva i niza pozitivnih komentara publike nakon praizvedbe kapitalnog djela Huljića, ali i cijele njegove obitelji koja je sudjelovala u ovom projektu. Pričajući o svom novom projektu za Gloriju je Huljić otkrio i zbog koje životne odluke žali.

– Žalim što 2000. nisam prihvatio ponudu da se s obitelji preselim u London. Hrvatska je zemlja samo za godišnji odmor, a pritom ponajprije mislim na mentalitet ljudi. I bojim se da će tako još dugo biti – rekao je skladatelj i dodao kako je mislio da u Londonu neće biti sretan jer bi se odrekao životnog ritma na koji je tada navikao te bi mu nedostajalo i more uz koje voli biti dok sklada, a bio je tu još jedan razlog.

– Druga kočnica su mi bili moji izvođači – Jelena Rozga, Grašo... Neko vrijeme smatrao sam da sam ih namirio time što sam kupio diskografsku kuću Croatia Records. No onda sam shvatio da im nema tko pisati pjesme. Nije bilo autora mog “toucha”. Ja razmišljam strateški i dugoročno, zbog čega sa svim svojim izvođačima imam familijarne odnose koji traju dvadeset, trideset godina. To je rijetkost i u svjetskim razmjerima – rekao je Huljić.

VIDEO Marko Grubnić otputovao u šoping privatnim zrakoplovom

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
14:14 06.08.2021.

I mi, isto, žalimo što si odbio. "No onda sam shvatio da im nema tko pisati pjesme. Nije bilo autora mog “toucha." Skoro se, da ne kažem što, od smijeha.

Avatar Malazan
Malazan
13:59 06.08.2021.

Trebao si otići. Šta ćeš cili život "na godišnjem"... za tebe je protestantska etika, ruski kapital i hladni mentalitet. A i mi bi se odmorili od tekstova nalik jedno drugom ko jaje jajetu...

TM
trade_mark
14:02 06.08.2021.

šta nisi otišao? ovako još uvijek moramo slušati tvoje narodnjake i cajke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije