Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13 godina ljubavi

Tko je samozatajna Ivana? Ugledna liječnica Kekina je nagovorila na ulazak u politiku

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
09.06.2020.
u 08:00

Supružnici Kekin kandidati su 7. izborne jedinice koju predvodi platforma ‘Možemo!’.

Nakon što su godinama skupljali vojsku obožavatelja mnogi estradnjaci stečenu popularnost odlučili su iskoristiti u političke svrhe. Nakon što su to učinili Miroslav Škoro, Željko Pervan i Davor Dretar Drele u politici se odlučio okušati i zagrebački roker Mile Kekin (49).

Zajednički aktivizam
Frontmen Hladnog piva, koji je po struci profesor engleskog i njemačkog jezika, najavio je svoj ulazak u političku arenu, a za razliku od već spomenutih sa sobom je odlučio povesti i suprugu. Upravo je Ivana Kekin, psihijatrica zagrebačkog KBC-a, glazbenika potaknula da se kandidira u 7. izbornoj jedinici lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo!.  - Dokazali su se od obrane Savice do otkrivanja raznih afera oko štandova, na GUP-u.

1/5

Ljudi su koji imaju moralni kompas i obranili su ga u poslu u kojem ga je vjerojatno najteže obranit  - istaknuo  je Kekin kojem se u političkom aktivizmu priključila i supruga. U Ivanu Novosel zaljubio se još 2007. godine. Ona je tada bila još studentica medicine, a devet godina stariji Kekin već je bio etablirani glazbenik. Romansa im se rasplamsala vrlo brzo, a nakon svega nekoliko mjeseci veze Ivana i Mile izmijenili su bračne zavjete bez prevelike pompe. Na vjenčanju su bili tek najbliži članovi obitelji i prijatelji koje su častili pivom i čipsom. Uskoro je na svijet stigao i sin Vito, a pet godina poslije i kći Miša.

Tri mjeseca nakon njezina rođenja kćeri Kekin je iz podstanarskog stana na Tuškancu preselio u stan vrijedan milijun kuna koji je za obitelj kupio u centru, točnije u neposrednoj blizini Akademije likovnih umjetnosti. I to je gotovo sve što se zna o njegovu privatnom životu. Obitelj je oduvijek nastojao sačuvati od javnosti, a jedan od rijetkih medijskih istupa njegova Ivana imala je 2013. godine kada se pojavila u spotu Hladnog piva za pjesmu "Bilo koji broj". Sedam godina nakon što se pojavila u spotu Ivana je sa suprugom odlučila ući i u politiku. Na predstavljanju izborne liste kazala je kako je "dovoljno mlada, ali i dovoljno stara da joj je dosadilo u opservatorskoj poziciji gledati i komentirati kako je sve lošije". - Ja sam dio tog društva i mislim da moram preuzeti svoj dio odgovornosti - istaknula je gospođa Kekin koja je sve do sada uživala u svojoj anonimnosti.

 Čuva privatni život
- Možda jednog dana, kad mi nestane inspiracije, pozovem paparazze da mi slikaju obitelj kraj nove kuhinje, ali zasad me to ne zanima - kazao je Kekin svojedobno u jednom od intervjua. Dotakao se tada i očinstva i priznao koliko uživa u tom poglavlju svog života. - Ostao sam onaj stari, samo puno više uživam u privatnom životu. Dijete je trajna obaveza, a moj Vito uživa u glazbi. Voli Azru, ali ništa mu ne namećem. Ako ga nešto zanima, pokažem mu. Neću ga gurati ni u kakve vode, sam će ih otkriti - kazao je Mile.

Da će se Kekin politički angažirati, dalo se naslutiti još sredinom svibnja kada je u društvu supruge Ivane, sina Vite te kćeri Miše stigao na prosvjed na Trgu svetog Marka koju su organizirale stranke Možemo, Zagreb je naš, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad. Akcija je održana zbog raspuštanja Hrvatskog sabora prije donošenja zakona o obnovi Zagreba i okolice koji je usuglašen sa strukom i građanima pogođenima potresom. Svoje nezadovoljstvo stanjem na političkoj sceni otkrio je još 1999. godine u pjesmi "Politika" čiji su stihovi i danas aktualni. - Čuo sam neki dan na radiju svoju pjesmu "Politika". Odvratno je koliko je i danas svaki stih i dalje točan - istaknuo je Kekin koji se nada da će se situacija u Lijepoj Našoj zbog njegova aktivizma u skorije vrijeme barem donekle promijeniti i krenuti nabolje.

 

 

Ključne riječi

Komentara 51

AF
afer
08:10 09.06.2020.

Toplo pivo

AN
aniva
08:34 09.06.2020.

Koga briga za njih i njihov angažman...Sad smo se malo rješili Severine sad nastupa banjalučanin Kekin....Tko je slijedeći..Boli me briga i za nju i za njega. ....Hoćete li sada predstavljati sve kandidate na svim listama ...ili su gospoda imaju poseban status??????

DR
DrugZoka
08:40 09.06.2020.

Malo bi Mile na državnu plaćicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije