Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav iz romana

Tko je panonska princeza koja je 40 godina bila u braku s Balaševićem? Od gimnastičarke do spisateljice

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
27.02.2021.
u 13:45

Olivera Balašević bila je uspješna gimnastičarka kada je upoznala poznatog glazbenika, a sportske karijere odrekla se zbog supruga i obitelji.

On je 40 godina njihovog braka nosio kostim vječnog dječaka, a ona je bila djevojčica s planeta dvorišta i Đorđe i Olivera Balašević ta četiri desetljeća živjeli su ljubavnu priču na kojoj im mnogi zavide i o kojoj bi se mogle ispisati knjige. Tko je bila djevojka na čiji je šarm pao panonski mornar? Olivera se rodila 29. travnja 1959. godine u Zrenjaninu i bila je reprezentativka u sportskoj gimnastici i bila je izvrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline kada je upoznala Balaševića.

Vjenčali su se kada je njihova kći Jovana imala godinu dana. Olivera je nakon karijere gimnastičarke bila profesorica u gimnaziji u Novom Sadu i učenici su je obožavali baš kao i njezine metode rada. Zatim se okušala malo i kao glumica ali i kao spisateljica, međutim svi će je najviše pamtiti kao panonsku princezu i suprugu Đorđa Balaševića, piše Modno.rs. Olivera je uvijek vjerovala kako su ona i Đorđe bili povezani i puno prije trenutka u kojem su se sreli. Govorila je u nekoliko navrata kako imaju madež na istom mjestu, njegova sestra bila je starija od njega isto koliko i njen brat od nje i mnogo toga neobičnog se poklapalo u njihovim životima zbog čega je Olivera vjerovala da su se poznavali već i ranije.

- Kao gimnazijalka sanjala sam sebe u kući punoj čipke, kako pečem kolače, a jedan dasa tu negdje u mojoj blizini piše pjesme. Eto, taj san mi se ostvario – ispričala je jednom prilikom o snu koji je imala kao djevojka i koji joj se na kraju ostvario. Olivera se posvetila djeci, kćerima Jovani, Jeleni i sinu Aleksandru i uvijek je bila Balaševićeva pratnja na njegovim koncertima, a na nagovor svog supruga prihvatila je ulogu u filmu "Pop Ćira i pop Spira", a kasnije se pojavila u filmovima "Ulični pevači" (1981. godine), "Specijalna redakcija" (iz 1989. godine)  i u filmu "Kao rani mraz", koji je režirala zajedno sa suprugom 2010. godine. Olivera se okušala i kao spisateljica i ostvarila je lijep uspjeh s knjigom "Planeta dvorište".

Olju su Balaševićevi obožavatelji najbolje upoznali kroz njegove stihove i crtice s koncerata jer Olivera je bila njegova najveća inspiracija.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije