Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stres test

Tihomir po drugi put napušta Masterchef, ovaj put kući ide zbog riže na mlijeku

Foto: Nova TV
1/6
09.12.2021.
u 09:55

'Krivo mi je što ispadam. Mislim da mogu puno, puno bolje i da još imam toga za pokazati, poručio je Tihomir.

Naoko lagan zadatak stres testa koštao je kandidate dosta truda, a Tihomira Bježančevića i mjesta u showu. Od njega, Ane Antunović i Ivana Temšića, koji su zbog najlošijih jela u prethodnoj emisiji, završili u stres testu, tražilo se da repliciraju jelo s više komponenata i više tehnika, ali i da pokažu samostalno snalaženje u omjerima radi dobivanja zadovoljavajuće teksture okusa. Što show teče dalje, izazovi su sve teži.

Njih troje morali su replicirati rižu na mlijeku koristeći tehniku creme bruleea. Melkior im je savjetovao da kada uzmu rižu, treba je miksati čime se smanjuje njezina tekstura. ''Sirova riža se stavi u blender i miksa kako bi se dobila manja zrna riže'', otkrio im je malu tajnu za kremoznost riže na mlijeku, ali nije im prije početka zadatka otkrio koliko dugo rižu treba miksati. Nakon kuhanja, savjetovao im je, rižu treba staviti u frižider kako bi s gornje strane nastala korica na koju se stavlja šećer kako on ne bi pao unutra i kako bi ga mogli karmelizirati.

Iako su svi kandidati bili uvjereni da će Ivan zadatak odraditi najopuštenije, već se na početku vidjelo da i on osjeća tremu zbog situacije u kojoj se našao. Inače veoma uredan, ovoga puta imao je poteškoća s urednosti - ispadalo mu je posuđe, kipjela riža, hlače su mu bile poprskane mlijekom… ''Ispalo mi je stvari, koliko mi u životu nije ispalo'', rekao je Ivan osvrnuvši se na ovo stresno kuhanje. ''Mislim da je Ivan napokon pokazao da nije robot i da ga emocije mogu taknuti'', komentirala je Željka.

Nervozu je dodatno pojačao Melkior koji je prilikom obilaska primijetio kako sva tri kandidata rižu nisu dovoljno usitnili. Zbog toga je Ana odlučila rižu raditi ponovno. ''Mislim da nije bilo pametno gubiti vremena na drugu rižu'', procijenila je Željka. Ivan je odlučio skuhanu rižu izmiksati još jednom, a Tihomir ju je dodatno usitnio polukuhanu.

Kolege im s galerije nisu smjele pomagati, ali to ne znači da nisu primijetili greške koje su radili natjecatelji u stres testu. I dok su odbrojavali zadnje sekunde, Ivan je u posljednji čas izvukao čips koji je stavio na jelo. ''Za prvi put u stres testu, bilo je izuzetno nervozno. Ovo nisam bio ja. Radio sam neke greške koje nisam trebao raditi', osvrnuo se Ivan na svoje kuhanje naoko jednostavnog, ali zapravo kompliciranog jela.

''Ako ostajem danas, definitivno sam kraljica eliminacija'', komentirala je Ana nakon što je kuhanje završilo. ''Trudio sam se. Dao sam svoj maksimum'', rekao je Tihomir koji je bio prilično samouvjeren nakon što je vidio jelo koje moraju replicirati, ali spravljanje ove slastice pokazalo mu je koliko se prevario.

''Svi ste trebali rižu miksati deset minuta minimalno'', otkrio im je žiri. Omjer tekućine i riže je trebao biti jedan naprama deset. ''Poanta je da se dobije kremoznost'', rekao im je Damir.  Žiri je svo troje kandidata također spočitao neurednost u kuhinji koju su pokazali. Mlijeko se prolijevalo, rižoto je kipio, radne jedinice bile su prekrivene stvarima koje su kandidati užurbano premještali te ostacima hrane. Također, karmelizacija nije nikome uspjela kako je trebalo.

''To što nisam bio sto posto ja je uzrokovala jedna doza panike, svjesnost da mi je ovo možda posljednje kuhanje u showu'', rekao je Ivan. Najuredniji tanjur imala je Ana. ''U iznenađenju sam da sam bolja i od Ivana'', rekla je. ''Svaki put imam osjećaj da će moj tanjur biti dobar, ali da ću i ovoga puta biti prva prozvana i još jednom izaći kao 'pobjednica' eliminacija stvarno nisam očekivala'', sretna je bila Ana kada je čula da se još jednom vraća u MasterChef vilu.

U gelu kod Tihomira kiselina je bila izraženija pa se menta nije osjetila koliko je trebala, a i riža mu je uspjela lošije nego Ivanu. ''Glavna greška koja ti se dogodilo je veličina zrna što se i vidjelo. Takvo zrno nastavlja piti tekućinu, ona nestaje, masnoća dolazi do izražaja i samim hlađenjem se dobiva izrazito gusta riža na mlijeku'', rekao mu je Damir.

Ova greška Tihomira je koštala odlaska iz MasterChef kuhinje. ''Za nijansu me pobijedio Ivan Temšić. To sve govori'', rekao je Tihomir te dodao: ''Krivo mi je što ispadam. Mislim da mogu puno, puno bolje i da još imam toga za pokazati. Ovo nije kraj. Moje kuhanje ne staje ovime. Iz ovog showa idem puno bogatiji. Mislim da bi ovo mogla biti prekretnica i u mom životu i u životu moje obitelji'', zaključio je Tihomir.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije