Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdrav i uravnotežen način života

Tajna vitke figure Kate Middleton: Tri namirnice ne smije jesti, a ovako izgleda detaljan plan prehrane

Prince William and Catherine, Duchess of Cambridge visit Belize
Foto: POOL/REUTERS
1/10
27.09.2022.
u 07:00

Kate ima zavidnu kožu, kosu i nokte, za što je bez sumnje zaslužna njezina svakodnevna prehrana. Zanimljivo je kako je i njezin plan prehrane najtraženiji u Google pregledniku, a godišnje ima čak 55.000 pretraživanja diljem svijeta. Iako svi članovi kraljevske obitelji nastoje sačuvati svoju privatnost, izvori bliski palači ipak su otkrili pojedinosti o planu prehrane mnogima omiljene princeze, a njezin životni stil nije teško prigrliti.

Princeza Kate Middleton jedna je od omiljenijih članova britanske kraljevske obitelji. Smatraju je modnom ikonom, ženom velikog srca, a često je uspoređuju s neprežaljenom princezom Dianom. Osim što je u središtu pozornosti zbog svog istančanog modnog ukusa, Kate još od studentskih dana, kada je dospjela u fokus javnosti, održava vitku liniju koja se nije promijenila ni nakon tri trudnoće.

Kate ima zavidnu kožu, kosu i nokte, za što je bez sumnje zaslužna njezina svakodnevna prehrana. Zanimljivo je kako je i njezin plan prehrane najtraženiji u Google pregledniku kad je riječ o članovima kraljevske obitelji, a godišnje ima čak 55.000 pretraživanja diljem svijeta. Iako svi članovi kraljevske obitelji nastoje sačuvati svoju privatnost, izvori bliski palači ipak su otkrili pojedinosti o planu prehrane mnogima omiljene princeze, a njezin životni stil nije teško prigrliti. Voli jesti razna nutritivno bogata jela, a princeza navodno većinu obroka kuha sama kod kuće te joj se često pridruže i djeca.

Dan započinje zasitnim doručkom poput zobene kaše koja je bogata proteinima i ugljikohidratima te joj daje energiju za obavljanje svih dnevnih obaveza. Poznato je kako zobena kaša potiče rad crijeva i kontrolira šećer te je idealan odabir za početak dana. Osim zobene kaše, na meniju je i domaći smoothie, a Kate ga spravlja od kelja, salate, spiruline i borovnice.

Za ručak se trudi unijeti hranu bogatu antioksidansima pa često bira sirove namirnice, a jedno od omiljenijih jela joj je salata od lubenice s avokadom, lukom, krastavcem i feta sirom. Iako nije vegetarijanka, često bira jela bogata povrćem, a posebno uživa u curryju od leće i povrtnim ražnjićima.

Kako bi utažila glad kroz dan, često bira ''snack'' od povrća i voća kao i goji bobice koje jačaju imunitet te kokice kada joj se jede nešto slano. Zanimljivo je i da je Kate velika ljubiteljica maslina, što je otkrila prilikom posjeta londonskoj bolnici Great Ormond Street kada je otkrila da ih voli i njezina kći Charlotte.

Budući da bira laganije opcije za doručak i ručak, njezine su večere nešto obilnije, a i sama često spravlja domaća, tradicionalan jela među kojima je pečena piletina, što je omiljeno jelo princa Williama. Kada ne uživa u domaćem obroku, princeza voli sushi.

Bivši kraljevski kuhar otkrio je kako je Kate zabranjeno jesti krumpir, rižu ili tjesteninu za večeru, barem je to bila praksa za vrijeme vladavine kraljice Elizabete II. Također, kada je na putovanju, zabranjeno joj je jesti rizičnu hranu, među kojom su i školjke jer vrlo lako mogu prouzročiti trovanje.

Osim zdrave prehrane, Kate puno pažnje daje i vježbanju, ne želeći samo ostati u fit formi već i kako bi usadila zdrave navike svojoj djeci, a posebno je motiviraju kompetitivni sportovi – tenis i veslanje. Također, voli i trčanje te plivanje. Kate je poznata ljubiteljica fitnessa i nikad se nije sramila pokazati ljubav prema vježbanju, bilo da igra galski nogomet, sprinta ili se hvali streličarskim vještinama, a teretanu često dijeli sa sestrom Pippom Middleton.

VIDEO Bivši zaposlenici Meghan Markle otkrivaju da je šefica iz pakla: Zvala je svakih deset minuta i urlala!

Ključne riječi

Komentara 1

TI
Tinček
16:19 28.09.2022.

Uzima snek, ujutro se tovi sa suhom zobi, nije veganka ali živi od komadića voća i smiksanih zelenih listova. Na kraju dana ogladni pa može suhu pečenu piletinu, bez priloga jer joj možda kraljica nije dala da bude debela jedući krumpir i tjesteninu kao sirotinja diljem svijeta. Kvalitetan članak, baš u rangu svih o kraljevskoj obitelji. Zabavno, informativno, edukativno, duhovito.. NE. Najbolje zaobići.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije