Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke s Facebookom

T. Jurić: U moje ime pišu lascivne poruke i laži o mojoj obitelji

tatjana jurić
RTL Press
16.03.2011.
u 23:00

Nečija benigna igra voditeljici je napravila kaos od života, zbog čega je Tatjana, ni trenutka ne dvojeći, potražila pomoć policije i odvjetnika

Mnogima najdraža društvena mreža Facebook, ponekad od čiste zabave može prerasti u noćnu moru. Da je tome tako, na svojoj je koži osjetila RTL-ova voditeljica Tatjana Jurić, za koju će benigna igra poznatija kao “lažni profili” završiti na sudu. Naime, T. Jurić na Facebooku je otvorila jedan profil preko kojeg komunicira s prijateljima. U njezino ime neke druge, nepoznate osobe otvorile su ih još nekoliko. No, problema nije bilo sve dok se njihova gesta nije pretvorila u opasnu krađu identiteta i zagorčavanje života Tatjani Jurić.

Igra je postala kaos

– U početku tome nisam pridavala nikakvu pozornost. Većina je medijski eksponiranih osoba i sama navikla na postojanje lažnih profila s njihovim imenima. To ne treba biti ništa strašno ako ostaje na pokušajima i ako osobe koje s kriju iza toga nisu zlonamjerne. No, ove moje “Tatjane Jurić” mi od života rade kaos – kaže Tatjana te nastavlja:

– Preko tih profila osobe (za koje vjerujem da me poznaju) drugim korisnicima pišu lascivne poruke, komuniciraju s mojim prijateljima, s poslovnim partnerima dogovaraju sastanke, organiziraju lažne partije na kojima bih sama, uz još nekoliko medijskih osoba trebala biti glavna gošća i slično – tvrdi RTL-ovka. Zbog toga je doživjela mnogo neugodnih situacija. Preko svega bi još i prešla, no film joj je puknuo kad su objavljene informacije o članovima njezine obitelji i kad se srela sa “samom sobom”.

– Na jednom profilu spominju moju obitelj i malenu nećakinju! Mislim da se ta osoba ne šali, nego mi želi nauditi – žali se Jurić te nastavlja:

Lov na kradljivce imena

– Nedavno sam dobila i telefonski broj djevojke koja se predstavlja kao ja. Pomislila sam da je to vjerojatno neka pogreška, ali sam je ipak nazvala. “Jesam li dobila Tatjanu Jurić?”, upitala sam. “Jeste”, odgovorila je. “Vi ste Tatjana Jurić s RTL-a?”, provjerila sam, potom ostala u šoku kad je s druge strane stigao odgovor: “Da, Tatjana, voditeljica Exkluziva” – govori Zagrepčanka. Smogla je snage da ispita kradljivicu.

– Objasnila mi je da upravo odlazi na snimanje emisije, da je u gužvi i slično. Možete li zamisliti? Ona i ugovara poslove za mene!? U nevjerici sam joj objasnila da sam ja Tatjana Jurić, a ona mi je poklopila slušalicu i više se nije koristila tim brojem! – kaže voditeljica. Znajući da je krađa identiteta težak prekršaj, Tatjana je potražila pravnu pomoć.

– Policija može pronaći računala i ljude koji to rade, a onda ću nastaviti dalje. Postoje pravne konzekvencije za takve postupke i ja ću ih povući. Vrag je odnio šalu i želim riješiti svoj problem – kaže odlučna i uzrujana Tatjana Jurić.

Ključne riječi

Komentara 27

TI
tintilinic100
23:30 16.03.2011.

Ma to su gluposti.. u zatvor ... odvjetnik. Jako velika šteta joj je nanijeta.. nije došla na svoj party haha:))

CH
chemica
23:31 16.03.2011.

Buju mi mačka utužili jer se \"lažno predstavlja\" na fejsbuku. Da, zbilja, što s ljudima koji su svojim kućnim ljubimcima napravili profile? Fejsbuk je jednostavno jedna velika zahebancija, a to što gospodični Jurić više nije smiješno...Imate mobitele, imate mail, a ovaj kretenizam ostavite djeci i maloumnicima neka ga i dalje smatraju nečim \"ozbiljnim\", bez čega će svijet \"propasti\". Pobogu, pa to nema ni nekakve minimalne elemente zaštite. Mogu pokojnom pradjedu napraviti stranicu i uvjeriti familiju da je živ. Dobro, nisu maloumni pa će biti malo teže. Jurićka sa svojim \"poslovnim partnerima\" i familijom ima gadan problem kojeg bi prije trebao rješavati dobar psiholog, možda čak i psihijatar, a nikako sudac. Dođeš u banku pa kažeš da si Tatjana Jurić, a oni popuše i daju ti lovu. Imaš šezdeset godina i ćelav si, u invalidskim kolicima, a oni ti još zažele lijep i ugodan dan dok ti isplaćuju šolde s njenog računa. Pobogu. Da, to je fejsbuk. Ne postoji osobna iskaznica, ne postoji nikakva mogućnost provjere identiteta pa se zato dešavaju ovakve stvari. To što ih netko uzima za ozbiljno...Sam se doveo u tu poziciju. Ma da mi je vidjeti tog Jacinog suca koji će joj dosuditi jednu lipu za ovakav debilizam. Neka tuži fejsbuk, ako smije.

OB
-obrisani-
19:45 17.03.2011.

Ljepota je i prokletstvo... I zavist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije