Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMO METTLER

Švicarca su optužili da kopira glazbenu divu, a za naše medije je progovorio o životnoj prijelomnici

68. Eurovision Song Contest - Rehearsal for the 2nd semi-final
Foto: Jens Büttner/DPA
1/8
11.05.2024.
u 22:48

- Mislim da je jedan od najvažnijih koraka u mojem životu bio onaj kad sam se izjasnio kao nebinarna osoba, prije svega pred svojim prijateljima i obitelji, ali i pred javnošću, te kad sam se stvarno prihvatio kao takva osoba, izjavio je Nemo za hrvatske medije.

Večeras se održava veliko finale ovogodišnje Eurovizije. I ove godine publika diljem Europe i svijeta u velikom broju prati natjecanje, a jedan od natjecatelja koji je privukao najveću pozornost publike definitivno je predstavnik Švicarske Nemo Mettler. On će biti jedan od glavnih konkurenata našem Baby Lasagni za konačnu pobjedu, budući da trenutno drži treće mjesto na kladionicama, iza Hrvatske i Izraela. Švicarac će izvesti pjesmu 'The Code'.

O ovom ekcentričnom 24-godišnjaku već smo pisali u periodu kad je od Purišića preuzeo vodeću poziciju na eurovizijskim kladionicama. Naime, Nemo dolazi iz malenog gradića Biela, a za sebe otvoreno kaže da je nebinarna osoba te govoreći o sebi koristi zamjenicu 'oni'.

GALERIJA: Švicarac Nemo bez zadrške progovorio o Baby Lasagni! Komentirao i 'Rim Tim Tagi Dim'


68. Eurovision Song Contest - Rehearsal for the 2nd semi-final
1/21

Do plasmana na Euroviziju prošao je težak put. Uz njega svoje pjesme za šansu za natjecanje u Švedskoj poslalo je čak 400 izvođača, a teška borba vodila se. Nakon toga se pojavio u "SRF Virus (#Cypher)", švicarskom hip-hop showu u kojem se predstavio kao reper i iskusio instant-slavu zbog viralnosti videa na društvenim mrežama.

Osim što pjeva, Nemo svira i violinu, klavir i bubnjeve. Svoj prvi EP objavio je 2015. godine, a našao se u top 100 najslušanijih u Švicarskoj. Uspjeha je imao i s drugim singlovima, a do sada je objavio tri EP-a. Najuspješnija pjesma mu je "Du". Prije četiri godine počeo je pisati i producirati za druge glazbenike, ali i objavljivati pjesme na engleskom jeziku. U glazbi često tematizira rodni identitet, mentalno zdravlje te se inspirira svojim životom. Sudjelovao je i u švicarskoj verziji showa "Masked Singer".

VEZANI ČLANCI:

Nemo je uoči natjecanja privukao pozornost svojom modnom kombinacijom koja se pak brzo proširila društvenim mrežama. Naime, Švicarac nosi istu odjeću kao glazbena diva Celine Dion kada je pobijedila 1988. na popularnom glazbenom natjecanju. Poznata je pjevačica s pjesmom "Ne Partez Pas Sans Moi" pobijedila i tada Švicarskoj osigurala drugu pobjedu na Euroviziji.

Švicarski reper se uoči Eurovizije pojavio u emisiji "Music Pub" urednika i voditelja Zlatka Turkalja, u kojoj je otkrio neke detalje iz vlastitog života poput trenutka u kojem se izjasnio kao nebinarna osoba, te kako su na to reagirali njegovi bližnji, obitelj i prijatelji, pa onda i cjelokupna javnost. U nastavku se dotakao i hrvatskog predstavnika na Euroviziji, ujedno i svog najvećeg konkurenta za konačnu pobjedu.

- Mislim da je jedan od najvažnijih koraka u mojem životu bio onaj kad sam se izjasnio kao nebinarna osoba, prije svega pred svojim prijateljima i obitelji, ali i pred javnošću, te kad sam se stvarno prihvatio kao takva osoba. I kao da se otad osjećam mnogo ugodnije u vlastitoj koži i u odlasku u svijet. A posebno na događaju kao što je Eurovizija. Mislim da bi bilo mnogo teže kada ne bih mogao jednostavno i potpuno biti to što jesam i osjećati se kao ja - rekao je za radijsku emisiju koja se emitira na Hrvatskom radiju.

GALERIJA: Otkriveno tko će čitati glasove našeg žirija, zvijezda prošlogodišnje Eurovizije odustala


68. Eurovision Song Contest - Rehearsal for the 2nd semi-final
1/5

Izjavio je i da mu je najvažnija stvar u životu stvaralačka sloboda, nakon čega se osvrnuo na pjesmu "The Code" s kojom će nastupiti sljedećeg mjeseca u Malmöu: - Da, to je vrlo zahtjevna pjesma, doista. Ali je i vrlo zabavna. Velik je izazov i vrlo zabavno pjevati različitim stilovima i upustiti se u to. Tako da se veoma radujem tome. Što se tiče inscenacije, ne mogu još puno reći jer još sve pripremamo, ali baš je zabavno pripremati se i smišljati ideje - kaže Nemo, pa se dotakao Baby Lasagne i pjesme 'Rim Tim Tagi Dim'.

Obožavam Rim Tim Tagi Dim i mislim da je Marko kao Baby Lasagna vrlo inspirativan. I uvijek je bio u mojih prvih pet, iako se mojih prvih pet stalno mijenja, on je uvijek među njima. I mislim da ovu pjesmu čini posebnom to što je vrlo zabavna, ali i da u njoj ima puno istine. Shvaćam značenje pjesme, vrlo je autentična i istinita. Sviđa mi se - švicarski reper ima samo riječi hvale za hrvatskog predstavnika.

VIDEO: Izbacili ga s Eurovizije: Nizozemska diskvalificirana, Joost napao članicu produkcije

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije