Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božić na suncu

Hrvatska je meka za snimatelje: Švedska dječja hit-serija snima se na Braču

Božić na Braču
Foto: Promo
01.03.2014.
u 19:00

"Božić na suncu" snima se u Hrvatskoj do 16. svibnja, a Šveđani su za svoju tradicionalnu blagdansku seriju koja se svake godine u prosincu emitira od 1960., a izabrali su našu zemlju jer im je lijepa i ima dobre filmske profesionalce

Najpopularnija švedska dječja serija “Julkalendern” koju redovito gleda polovina švedske populacije, a kontinuirano se emitira od 1960. godine, uvijek od 1. do 24. prosinca i dio je tamošnje blagdanske kulture, upravo se snima na Braču.

Nova sezona od tradicionalna 24 nastavka za blagdane 2014. godine zove se “Božić na suncu” i prati jedanaestogodišnju Minnu i trinaestogodišnjeg Sama koji s mamom dolaze iz Stockholma djedu i sestrični Bianci na Brač. Posjet se pretvara u avanturističku potragu za blagom.

U glavnim ulogama su male švedske zvijezde Lea Stojanov, Alexandra Breschi i Buster Isitt, a pridružit će im se i neki hrvatski glumci.

Ne zna se još koji, ali kako doznajemo, najvjerojatnije će biti regrutirani iz Splita. Švedska ekipa proizvodnju će realizirati s hrvatskom produkcijskom kućom Kinorama, a ekipu serije čine švedski autori i naši profesionalci.

U Hrvatsku su ih, kažu, osim jedinstvenih lokacija i dobre profesionalne podrške, privukli i porezni poticaji uvođenjem kojih je HAVC u posljednjih nekoliko godina privukao niz stranih produkcija. Do 16. svibnja snimat će se u Bolu, Pučišćima, uvali Lovrečina, na Vidovoj gori i na bračkim plažama, a ono završava 28. svibnja u Zagrebu.

>>Produkcijska kuća 'Momaka s Madisona' otkupila prava na našu seriju 'Počivali u miru'

>>Slika Ivana Rabuzina u jednoj od najpoznatijih serija današnjice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije