Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. NELE KARAJLIĆ

Sve je manje ili više isto kao kad je rat počeo

Nele Karajlić
Foto: Screenshot
1/2
21.05.2018.
u 15:13

Nekadašnji pjevač Zabranjenog pušenja nedavno je izdao knjigu, a planira i povratak na glazbenu scenu. U intervjuu se dodirnuo aktualne političke situacije, te je napravio paralelu s 90-im godinama

Nenad Janković, puno poznatiji kao dr. nele Karajlić, u 80-im godinama bio je frontmen Zabranjenog pušenja. Nakon što je napadnuto njegovo Sarajevo, Nele se odselio u Beograd i tamo nastavio karijeru. Premda je Sejo Sexon osnivač Zabranjenog pušenja jedini nositelj prava na ime benda, Karajlić je nastavio u Beogradu s istim imenom, te je na koncertima pjevao Sejine pjesme. Nedavno je i objavio knjigu "Solunska 28", a u razgovoru za Kurir najavio je i povratak na scenu. Zanimljivo je da je povratak planiran na beogradskom Beer Festu, gdje ga je prije 14 godina izviždala publika. Nele kaže kako se ne boji slične reakcije.

 - Ovoga puta predstavit ću kompletno svoje stvaralaštvo. Zajedno s publikom zaronit ću duboko u prošlost, kada sam počinjao svoju karijeru, osvrnut ću se i na period svoje svjetske avanture, ali ću otvoriti i novo poglavlje novim pjesmama, koje su kao neki most između mene u prošlosti i onakvog kakav ću biti za 10 godina - rekao je Nele koji je odgovorio na pitanje o 90-im godinama i odlasku iz Sarajeva.

-  Rane devedesetih nikada nisu ni postojale, niti sam ja zamjerao ljudima oko sebe. Svatko od nas imao je mogućnost birati, ja sam izabrao jedan put, a Sejo drugi. Teško da će se ti putevi križati - odgovorio je Nele, ali i napravio paralelu sa sadašnjim vremenom.

- Sve je manje ili više isto kao što je bilo i kad je rat počeo. Pozicije se nisu promjenile, a ni osjećanja ljudi. Rat, kao i svaki rat, bio je uzaludan. Nije donio nijedan odgovor, već je samo postavio nova pitanja. Čak i oni koji se nominalno busaju u prsa kao pobiednici, svojim potezima pokazuju koliko su nezadovoljni. I to smo znali da će se dogoditi, i to je bilo predvidljivo. Teško da ovdje može doći do normalizacije, dokle god se o toj normalizaciji brine međunarodna zajednica. A kako su Slovenija i Hrvatska ušle u Europsku uniju, tako je miješanje međunarodne zajednice konačno službeno. Sada one nisu više briga slovenskog i hrvatskog naroda, već i cijele Unije. Veselo! Onog momenta kada oni dignu ruke od Balkana, Balkan će procvjetati. Nažalost, ne vidim da će se to dogoditi za našeg života - kazao je Nele i dodao da su političari ti koji od konflikta imaju najviše koristi, ali to ne znači da ta korist dugo traje.

Nele Karajlić
1/10

 

Komentara 14

IV
ivica45
18:38 21.05.2018.

Nije sve isto. Iz Bosne nestali Hrvati.

GE
genex
16:11 21.05.2018.

najbolji su mi ovi maymooni koji govore da su drugi krivi što su srbi napali sve oko sebe. pa nele krele postavi si jedno jednostavno pitanje, zašto su se česi i slovaci mirno razišli, kako to da ti neki drugii i kod njih nisu izazvali rat ? a sad zamisli da su srbi dozvolili mirni razlaz šugoslavije, gdje bi nam bio kraj?

Avatar Moodleen
Moodleen
17:10 21.05.2018.

Kad ne piskaraju o džokoviću onda moraju o nekom drugom zapadnom turčinu, jel? Tak se zarađuju Hrvatske Kune na ovom yu-portalčiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije