Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE FRAJLE

Svaki je naš nastup grupna muzikoterapija

The Frajle
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
07.11.2017.
u 09:00

Obožavatelji novosadskog kvarteta “The Frajle” razasuti su po prostoru cijele regije: od Bosne i Hrvatske pa sve do Slovenije

U jeku turneje na kojoj predstavljaju aktualni album ‘Ljubav na dar’, novosadski kvartet ‘Frajle’ na svome Facebook profilu objavio je spot za pjesmu ‘Mrvice moja’. Ljubavna balada temeljena na poznatom konceptu četiri vokala i dvije gitare jedna je od pjesama s aktualnog albuma koja je najbrže pronašla svoj put do publike. Četiri dame – Marija, Nataša, Jelena i Nevena – nastupile su na nizu glazbenih manifestacija kod nas.

– Muzika nema granice. Samim tim, brzo se čuo glas o onome što mi radimo. Dobivale smo pozive sa svih strana, svi su nas htjeli čuti i uživo – objašnjavaju nam Frajle razloge svoje popularnosti i izvan granica rodne Vojvodine.

Jedan od njih je i činjenica da su počele s neobičnim obradama pjesama iz regije poput ‘Meni trebaš ti’, ‘Zar je voljeti grijeh’, ‘Žeđam’... Zanimljivi aranžmani obrada, ‘šaranje’ raznim žanrovima, divni vokali, zarazni optimizam te upečatljivi scenski nastupi ostali su zaštitni znak Frajli koje imaju i po 150 koncerata godišnje, a mjesta na kojima su se održavali doista su autentična – osim klubova, tu je i avion i jedna – hidroelektrana.

– Kombiniramo koncerte s kabare formom. Cilj nam je da svatko izađe iz dvorane radostan i pun nove i čiste energije. Kako je nama to terapija, tako je i njima. To je zajednička muzikoterapija – smatraju glazbenice čije su autorske pjesme prave male priče koje se onda pretaču u spotove. Tako je i s pjesmom ‘Mrvice moja’, koja je snimana u jedinstvenom ambijentu Mokrin House, moderne kuće na vojvođanskom salašu. – Trudimo se da i u spotovima uvijek idemo korak dalje i da bude nešto drugačije. To su ljudi prepoznali i drago nam je zbog toga – ponosno kažu Frajle, koje i dalje, iako na njihovim albumima dominiraju autorske pjesme, ne zanemaruju obrade.

– Izaberemo pjesmu koja nam se sviđa i onda zamislimo da je naša i sad napisana. Formula je da nama pjesma zazvuči i da dobije prirodno svoj oblik. Tako i publiku na koncertu uvučemo u taj naš mali veseli svijet – zaključuju Frajle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije