Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JURKAS VISKOVIĆ TRIO

Suradnja puna povjerenja i slobode

Jurkas Viskovi Trio
Foto: Goran Berović
1/4
22.04.2018.
u 20:19

U pauzama između snimanja filmova redatelj Anđelo Juurkas i glumica Iva Visković Križan udružili su snage s glazbenim producentom Nikolom Turajlićem u pjesmi "Koliko daleko"

Domaća glazbena scena bogatija je za novu suradnju. Kreativne snage udružili su redatelj, glazbenik i pisac Anđelo Jurkas te glumica Iva Visković Križan. Osnovali su Jurkas Visković Trio koji predstavlja novu pjesmu “Koliko daleko”.

“Nastala je u pauzama snimanja prvih dvaju igranih filmova 'Zbog tebe' i 'Fuck Off I Love You' i suradnji na njima. Kako oboje volimo glazbu i paralelno se uz filmove bavimo glazbom, radimo stvari autorski i imamo slične glazbene interese. Kolega i prijatelj Nikola Turajlić je s producentske strane uskočio u trokut i eto nas. Win win win!”, govori Jurkas koji potpisuje tekst pjesme te objašnjava njezinu poruku.

“Ljubiti bližnjega svoga. Cijeniti ih. Gledati dugo u oči, grliti i šetati se s njima i ljubiti ih. Biti blizu. Biti prisutan uvijek i zauvijek. Ne okretati leđa, ne odustajati. Pružati ruke po cijenu dobra i zla. Kao naši starci u prošlom stoljeću kad su dvoje bili važniji od jednog. Smanjivati daljine. Vjerovati u ljubav. Preživjeti i biti sretan”, otkriva redatelj koji je znao da s Ivom Visković Križan ne želi samo filmsku nego i glazbenu suradnju.

“Kad sam prvi put čuo njezin glas u njezinoj prvoj solo stvari “Peroni” koja nije bila cover plod onih karaoke TV showova i kad je Aljoši iz benda Pavel bila prateći vokal u 'Kaliforniji', znao sam da želim s njom raditi na bilo koji glazbeni način. Filmski smo davno apsorbirali”, objašnjava redatelj, a ni akademska glumica nije dvojila treba li se upustiti u taj glazbeni projekt.

“Čim sam čula Nikolin beat i pročitala Anđelov tekst, odmah mi se otvorila melodija za vokal i pjesma se dogodila. Legla mi je na prvu. Sve je išlo vrlo brzo. Kad mi se nešto sviđa, uronim u to. Imala sam gotov tekst, beat i začas sam izmaštala vokalnu dionicu. Koliko se sjećam, pjesma je nastala prije rada na filmu, a snimljena je u studiju kad je film već bio u montaži”, opisuje Iva rad na pjesmi kojom, kao i brojnim glumačkim ulogama, želi gledateljima i slušateljima prenijeti emocije.

“Unesem emociju u sve što radim, bila to glazba, kazalište, film. E sada, prenosim li je dalje? Nadam se jer u protivnom - ćorak!" govori Makaranka koja za suradnju na ovoj pjesmi ima samo riječi hvale.

“Bilo je ugodno, frendovski. Sloboda, povjerenje i dobra volja”, govori glumica, a s njom se slaže i redatelj.

“Naš je način rada prije svega prijateljski i radije lomimo uvriježene kanone po kojima netko ima glavnu riječ. Mi smo napisali stvari i donijeli ih Ivi, ona se pridružila svojim veličanstvenim glasom. Bilo je zapravo vrlo jednostavno”, govori glazbenik koji potpisuje i režiju videospota za “Koliko daleko”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije