Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Zvijezde

Završeno snimanje novog Jurkasovog filma o balkanskom mentalitetu

Priča je to o dva nezaposlena lika iz Zagreba koji smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni.
04. siječnja 2018. u 11:32 1 komentara 1294 prikaza
Happy End
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/8

U Zagrebu je nakon desetak mjeseci intenzivnog završeno snimanje trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa, komedije "Happy End" o seksu, politici, religiji, medijima, celebrityjima, Hrvatskoj, našem mentalitetu i Balkanu.

Happy End HAPPY END Anđelo Jurkas snima treći film u dvije godine

Riječ je o završnom dijelu prve debitantske trilogije u povijesti filma u Hrvatskoj i zemljama regije, komediji o muško ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom Zbog Tebe (2016.), nastavljene aktualnom romantičnom komedijom Fuck Off I Love You (2017.), koji su oba bili u konkurenciji lanjskog pulskog filmskog festivala kao prvi puta u povijesti domaćeg igranog filma dva filma istog redatelja budu u službenoj konkurenciji.

Priča je to o dva nezaposlena lika iz Zagreba koji smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni. I onda sve stvari krenu smjerom potpuno suprotnim od happy enda jer je njihovo pomaganje uključivalo i maloljetnu kćer aktualnog zagrebačkog gradonačelnika...

Snimanje je trajalo u razmacima deset mjeseci a odvijalo se u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i Los Angelesu.

U glavnim ulogama pojavljuju se Dino Škare, Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., mlada hrvatska glumica na studiju glume u Los Angelesu Clea Livingston i mnogi drugi. Internacionalni dio glumačke ekipe predstavljaju poznati talijanski glumac Giusseppe Panico i nigerijski glumac George Ginikachukwu Opurum te beogradska glumica i voditeljica Iva Štrljić, a osim spomenutih dramskih glumaca po prvi puta u filmu se pojavljuju glazbene zvijezde Massimo Savić, Edo Maajka, Fil Tilen, bivši reper danas slastičar Stiv Kahlina a ka El Bahattee, TV voditelji Aleksandar Stanković i Dalibor Petko, redatelji Kristijan Milić, Danilo Šerbedžija, Irena Škorić, modni stručnjak Nenad Korkut, književnica Milana Vlaović, grafiti umjetnici Slaven Lunar Kosanović i Vlado Mosk Tomić i mnogi drugi. Prvu i posljednju ulogu u igranom filmu ostvario je lani preminuli književnik, glazbenik i multimedijski umjetnik Ante Perković koji je tumačio rolu uličnog Gitarističkog Boga.

Direktor fotografije je Danijel Kovačević, montažu rade Robert Ferenc (Ratio VP), filmski score potpisuju Hrvoje Marjanović, Vladimir Tomić Mosk te stalni suradnik Dalibor Grubačević, a film će biti prepun sjajnog soundtracka i kao i prethodna dva, generacijski određene glazbe.

Film se kao i prethodna dva, snimao bez ikakve financijske potpore HAVC-a i inih drugih državnih tijela koja se zasad oglušuju na zamolbe koprodukcije za pripomoć pri sufinanciranju i završavanju filmova pa su kao i ostali dosad snimljeni rezultat koprodukcije nekoliko tvrtki – DOP Produkcija, Ratio Video Production, Studio 25, Media Park i HI Studio. 

Fuck Off I love YOu FUCK OFF I LOVE YOU Pogledajte najavu za novi film Anđela Jurkasa s impresivnom glumačkom ekipom Izazovna POVRIJEDIO KODEKS HRT otkazao Jurkasu suradnju zbog Facebook statusa starog dvije godine Anđelo Jurkas ANĐELO JURKAS Znam da sam autsajder, nagrade i ne očekujem
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • campa:

    Zar ovo silovnje balkanskom kulturom nije mazohizam.U Hrvatskoj se sve proglašava Balkanom a da se ne dotiće povjesne istine.Snima se trenutačna kultura Zagreba a da se ne ulazi u posljedice Balkanizacuje.Em smo decenijama silovani Turcizmom s pokušajima brisanja postoječe nasljeđene ... prikaži još! kulture koja je nasljeđena Austrougarskom pripadnosću a godinama poslje Domovinskog rata Zagreb je postao žrtva Balkanizacije Hrvata iz BiH gdje polako nestaje"kaj" a prevladava"onaj".ZTato ostali sjeverozapadni djelovi Hrvatske nisu zagađeni Balkanizmom ali ih politika sistemacki zanemaruje.