Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UIGRANI DVOJAC

Što voditelji rade kad su kamere isključene

08.01.2009.
u 14:16

Televizijski gledatelji u Chicagu na devetom kanalu gledaju program lokalne mreže WGN TV, koji ima popularne jutarnje vijesti. Robert Jordan i Jackie Bange, voditelji tog dijela programa, rade skupa već 10 godina, i tijekom tih deset godina razvili su jedinstvenu rutinu.

Kad subotom i nedjeljom nakon prvog dijela vijesti nastupi dvoipolminutna stanka za reklame, oni za svoje kolege u studiju redovno izvode malu koreografiju koju su tijekom svih tih godina zajedničkog vođenja vijesti razvili i uvježbali do savršenstva. Pogledajte!

Kako ističe Jordan, u prvom dijelu obično čitaju zaista crne vijesti – smrti, katastrofe i nesreće pa im ova mala razbibriga dobro dođe da se oporave od toga. Već su se i kolege snimatelji i tonci navikli na njihovu malu predstavu, i pomno je promatraju te im dobacuju riječi kritike kad pogrešno izvedu neki dio tog "plesa".

Prva rutina trajala je desetak sekundi, a tijekom godina su dodavali sve više i više pokreta, inspirirani raznim događajima, poput onog kad je jedna muha zujala oko Jackie, a Robert pomislio da su kamere isključene pa je pokušao uhvatiti.

Imitiranje sačmarice aluzija je na Dicka Cheneyja, a spajanje šaka aluzija na Baracka i Michele Obama. No, što su uključili u rutinu uključili su, mjesta više nema ako nešto ne izbace, jer već sad njihova "voditeljska koreografija" traje 2 minute i 25 sekundi, pa im ostaje samo pet sekundi vremena da se smire i uozbilje te nastave čitati vijesti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije