Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetna shema

Što nam televizije spremaju za ljeto? Akcije, zabave i odličnih sportskih minuta neće nedostajati

Foto: Pixsell, promo
1/10
04.07.2021.
u 08:00

HRT-ovi su najveći aduti Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske Igre, Nova TV gledateljima donosi dvije nove turske uspješnice, a RTL nudi većinom reprize domaćih i stranih serija

Sudeći prema temperaturama, pred nama je dugo toplo ljeto, a spas od vrućina mnogi će potražiti u dobro rashlađenim prostorijama ispred TV ekrana. Domaće televizije i ovo su ljeto pripremile bogat program za svoje gledatelje. Bit će tu standardno već viđenih formata i serija, ali i premijera filmova te bogat i uzbudljiv sportski sadržaj. Istražili smo što sve domaće televizije nude u ljetnim mjesecima. HRT-ovi najjači aduti ovoga ljeta svakako su Europsko nogometno prvenstvo, Olimpijske igre i Sunčana strana Prisavlja.

Osim Europskog prvenstva i Olimpijskih igara, gledatelji će na javnoj televiziji moći uživati i u tenisu. Od 19. do 25. srpnja prenosit će se teniski turnir ATP Umag. U kolovozu gledatelje očekuju Sinjska alka, Finale europskog superkupa, Maraton lađa, Trka na prstenac, play off utakmice Lige prvaka, ali i Paraolimpijske igre. Bit će tu i dobrih repriznih, ali i premijernih dokumentarnih i igranih serija, kao i tradicionalnih ljetnih festivala (Splitski festival, Šibenik itd.) Ljubitelji dokumentarnog programa također će doći na svoje.

Foto: Arena Hospitality Group
Ovo ljeto na HRT-u će premijeru imati čak tri domaća dokumentarca. Pretprošle nedjelje s emitiranjem je počeo dokumentarni serijal "Budi nekome dom" scenaristice i redateljice Andree Ćakić. Serijal je posvećen posebnom odnosu koji imamo s našim zemaljskim susjedima - životinjama, s kojima dijelimo prostor, vrijeme, a ponekad i dom i mjesto na kauču. Preko prijateljstva životinja s oboljelima od demencije, djecom u domovima ili onom s posebnim potrebama, ljudima s dijagnozom teške depresije, napuštenima... Svi ljubitelji životinja s nestrpljenjem očekuju premijeru serijala "Udomi me", koja počinje prvog dana kolovoza. Emotivan serijal o psima, mačkama i divljim životinjama koje su izgubljene, ranjene i ostavljene neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Svaka životinja koja završi u Skloništu nepresušan je izvor inspiracije za priče koje će ispred ekrana okupiti obitelj. „Udomi me" je dokumentarni serijal od osam nastavaka u kojem se prate priče životinja koje završe u Skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu. Neke su životinje stradale u prometu, nekima treba veterinarska skrb, neke su se izgubile, a neke više ne žele njihovi vlasnici. Kako bilo, te su životinje napustili ljudi i sad u Skloništu čekaju svoju novu šansu. 

Nakon što Aleksandar Stanković ode na ljetnu stanku s emisijom "Nedjeljom u 2", u istom terminu s emitiranjem počinje serijal "Kolaž o laži". Riječ je o serijalu koji u svakoj od šest epizoda tematizira odnos laži i istine, u primjerice dokumentarnom filmu, marketingu, vijestima, arhivskim snimkama, na društvenim mrežama te sve popularnije teorije zavjere. Iako se bave prilično ozbiljnim temama, pristup im je ležeran i prilično koketira s humorom. Svaka epizoda temelji se na svojevrsnom eksperimentu kroz koji plasiraju određenu "laž" i prate reakcije na nju. Redatelji serijala su Judita Gamulin i Nebojša Slijepčević, a produkcija je Eclectica za HRT. Od repriznih dokumentaraca u sljedećim tjednima emitirat će se Knjazov serijal o životinjama, Milićev "Whats App America"... Zagrižene fanove kraljevske obitelji zasigurno će razveseliti serija u tri nastavka "Priča o Diani", o životu pokojne princeze Diane.

Nova TV za vruće ljetne mjesece priprema uzbudljiv zabavni program uz brojna filmska i serijska osvježenja. Program u ljetnim mjesecima obogatit će humoristična dramska serija "Kud puklo da puklo", koja će gledateljima osigurati dnevnu dozu zabave i smijeha uz nove zgode i nezgode dobro poznatih likova. Pravo ljetno osvježenje na malim ekranima pružit će nove i uzbudljive serije strane produkcije, a jedna od njih je talijanska dramska serija "Doktor", koja je u posljednjih 13 godina rušila rekorde gledanosti na kanalu RAI, a inspirirana je istinitim događajem. Serijski program na Novoj TV za svakog gledatelja donosi ponešto, a tu je i lifestyle emisija "IN magazin" koja će i u ljetnim mjesecima neumorno donositi aktualne reportaže s obale te novosti iz svijeta poznatih i slavnih. Od 5. srpnja gledatelji će moći uživati i u novim turskim uspješnicama "U plamenu" i "Melek", čija napeta i intrigantna radnja s mnogo nevjerojatnih zapleta nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Arena Hospitality Group
Ljetna televizijska shema na glavnom kanalu RTL-a počela je sredinom lipnja, a u moru repriza ističe se jedino nagrađivana turska serija "Majka". Serija je to koja je stekla golemu popularnost u Turskoj te je u svoje dvije sezone gledateljima pružila vrhunsku dramu i 2017. zasluženo osvojila dvije nagrade - specijalnu nagradu na festivalu Tokyo Drama Awards te nagradu za najbolju dječju ulogu na Golden Butterfly Awardsu, koji je primila malena Beren Gökyıldız. Na program se ponovno vratila jedna od najuspješnijih hrvatskih sapunica "Ruža vjetrova". Radnja se odvija u Splitu, a fokus je na ljubavnoj priči između djevojke Marije Mrčele, koja bježi od nasilnog supruga, i Šimuna, koji je spašava. Sjajnu glumačku postavu čine Marina Fernandes, Zoran Pajić, Miraj Grbić, Slavko Sobin, Stojan Matavulj, Robert Kurbaša te mnogi drugi, a definitivno je najupečatljiviji lik Seke Odak, koju je maestralno odigrala Nives Ivanković i čije su poštapalice našle mjesto u svakodnevici gledatelja. Serija se prikazuje od ponedjeljka do petka u 20 sati, odmah poslije središnje informativne emisije „RTL Danas", a nakon „Ruže vjetrova" gledatelji će moći pratiti internacionalno izdanje emisije „Ljubav je na selu", u kojoj su farmeri iz različitih zemalja svijeta tragali za svojom srodnom dušom.

Foto: Arena Hospitality Group
RTL svojim gledateljima obećava i bogat filmski program, dok će odličan raspored serija ponuditi RTL 2. Od 15. lipnja u udarnom terminu prikazivat će se serija „Laži mi", dok će nakon završetka prikazivanja, u nastavku ljeta, RTL2 prikazivati seriju „Novak". Za opušteno i bezbrižno ljeto uz najbolju dozu humora zaslužni će biti popularni sitcomi „Teorija velikog praska", „Prijatelji" i „Dva i pol muškarca". Na RTL Kockici vratile su se dvije hit-serije. Od 20 sati gledatelji mogu pratiti šaljive zgode iz "Naše male klinike", a odmah nakon nostalgiju će im pobuditi i najpopularnija serija devedesetih, "Spasilačka služba". Također, vratile su se i „Zvjezdane staze: Nova generacija", dok je vikend rezerviran za novu dozu smijeha uz „Bibin svijet". Za nastavak vikend-zabave na RTL Kockici tijekom ljeta bit će zaduženi „Simpsoni" te serija „Obiteljski čovjek". Najgledaniji specijalizirani kanal Doma TV tijekom ljeta nastavlja emitirati neke od najpoznatijih kriminalističkih i dramskih serija, a napete epizode serija "Gotham", "Castle", "Crna lista" i franšize "Navy CIS" idealne su za razonodu tijekom dugog ljetnog dana. Srpanj na Doma TV-u rezerviran je za kriminalističke serije "Glades", "CSI: Cyber" i humorističnu seriju "Mladi Sheldon", a početkom srpnja u poslijepodnevnom terminu s emitiranjem počinje nova njemačka krimi-serija "Hamburg 112".

Foto: Arena Hospitality Group
Filmski hitovi nizat će se cijelo ljeto, a među više od sto naslova svatko će moći pronaći nešto za sebe. Među brojnim hitovima najviše će se istaknuti TV premijere filmova "Otmica u sumrak" i "Sve ih treba ubiti", a cijelo ljeto emitirat će se nagrađivani i žanrovski šaroliki naslovi, pa tako i "Čuvari galaksije", "Anđeli i demoni", "Zločesti dečki 2"... Sve u svemu akcije, zabave, odličnih sportskih minuta, ali i premijera popularnih serija i filmova ovog ljeta definitivno neće nedostajati.

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku sa Zdenkom Kovačiček 

 

Ključne riječi

Komentara 2

HR
Hrabraja
09:53 04.07.2021.

Samo neka na Novoj bude jel me netko tražio, dugo toga nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije