Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova uloga

Steven Segal u filmu čije je snimanje potaknuto jednom od najpotresnijih fotografija ikada

Foto: Reuters
1/5
03.07.2019.
u 23:00

Snimanje filma započelo je na lokaciji gdje je pronađeno tijelo trogodišnjeg Sirijca, Alana Kurdija, čiji je redatelj Omer Sarikaya.

Jedna od najpoznatijih fotografija koja je podigla svijest o problemu krize migranata u cijelome svijetu, a nalazi se među najpotresnijim i najutjecajnijim fotografijama, dobiti će svoju filmsku verziju.

Snimanje filma 'Aylan baby' započelo je na lokaciji gdje je pronađeno tijelo trogodišnjeg Sirijca, Alana (Aylana) Kurdija, a redateljsku ulogu preuzeo je Omer Sarikaya, piše The Guardian. Sarikaya je snimao i autobiografsku dramu 'Islamofobija', a u novom filmu koji sprema, glumit će i jedan poznati glumac. Riječ je o Stevenu Seagalu, akcijskom glumcu čiji su preci bili imigranti.

Redatelj je u jednom intervjuu izjavio da se oduvijek nadao da će netko napraviti film o tom događaju da bi poslali poruku svijetu jer ga je slika malog Alana toliko uznemirila da nije mogao spavati. Zato je on odlučio preuzeti inicijativu i snimiti film. Snima se u Bodrumu, a sav prihod od filma bit će doniran u humanitarne svrhe, tvrdi redatelj.

Foto: Profimedia

Do tragičnog je događaja došlo nakon što se mali brod, na kojem je trogodišnjak bio s obitelji, prevrnuo zbog previše ljudi koji su bili na njemu. Poginula je i Alanova majka, Rehana te petogodišnji brat, Galib, u nadi da će čamcem doći do grčkog otoka Kos. Njegovo tijelo na obali je uočio fotograf čija je slika kasnije obišla svijet, a rasprave oko njegovog oca, koji je jedini preživio od cijele obitelji, još uvijek ne prestaju.

Mnogi su usporedili ovaj slučaj s onim koji se nedavno dogodio na rijeci Rio Grande. U javnost su dospjele uznemirujuće fotografije tijela Valerie Ramirez i njezinog oca Oscara, migranata koji su se utopili u rijeci u pokušaju dolaska do SAD-a i ostvarivanja 'američkog sna'.

Ključne riječi

Komentara 2

GO
golf4141
11:07 28.07.2019.

Hvale vrijedna tema za film, no nisam baš siguran u dobar odabir glumaca. Segal nema niti jednu ozbiljnu ulogu u cijeloj karijeri. A prijateljevanjem s Putinom i optužbama za nedolično ponašanje prema ženama, upropastio je i ono malo kredibiliteta koje je stekao kao majstor i promotor borilačkih vještina.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
19:03 28.07.2019.

Sigul će sigurno proizvesti, kao i obično, kod gledatelja emocije...samo je pitanje kakve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije