Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon skandala

Stanković najavio novog gosta: U emisiju dovodi glazbenika kojem je nedavno zabranjen koncert u Puli

Foto: Screenshot/youtube
1/8
21.03.2023.
u 19:21

Duško Kuliš, novi gost emisije, je na svom Instagramu jučer napisao kako su u Hrvatskoj "trideset i nešto godina stvari postavljene tako da se, kad je u pitanju muzika, ne sluša glas naroda"

Koncert  Duška Kuliša i prijatelja na kojem su trebali nastupiti i Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, kojeg je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno zabranio, ipak se neće održati, odlučio je tako Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar kako su ranije pisali mediji. 

O cijeloj situaciji jučer se oglasio i glazbenik Duško Kuliš koji se svojoj publici obratio na Instagramu, a o tome će, čini se, pričati i u nedjeljnoj emisiji "Nedjeljom u 2" kod Aleksandra Stankovića. 

- Gost emisije pjevač Duško Kuliš - stoji kratko na službenoj stranici emisije na Facebooku. 

Podsjetimo, Kuliš je na svom Instagramu jučer napisao kako su u Hrvatskoj "trideset i nešto godina stvari postavljene tako da se, kad je u pitanju muzika, ne sluša glas naroda". 

- Negirana je podjela na onu dobru i onu lošu muziku. Umjesto toga uvedena je jedna vrsta cenzure koja je kod mnogih uzrokovala nezadovoljstvo ponuđenim. U tome svemu, na našu radost, uspjeli smo u „ilegali“ ostati na nogama, dostojanstveni i ponosni na naše zajedničke muzičke vrijednosti - započeo je objavu splitski glazbenik na društvenim mrežama.  Kuliš dodaje da je kompletnom jednom žanru osmišljena etiketa te je i kvaliteta i nekvaliteta strpana u isti, ironični naziv - cajke.

- U ovakvom je scenariju, kao šećer na kraju, po dobrom starom receptu „drž‘te lopova“ kompletnom jednom žanru osmišljena etiketa te je i kvaliteta i nekvaliteta strpana u isti, ironični naziv - cajke. E, pa ne ide to tako. Ima u našoj muzičkoj „banci podataka“ mnogo toga što zaslužuje respekt i poštovanje. Dok našim pjesmama nema mjesta u eteru HR radio i TV postaja, sistematično složene playliste vrte li se vrte, a tantijemi za pojedince dolaze li dolaze. Naravno, takva monotonija u eteru rezultirala je time da nas, koji nismo pristali na takvu vrstu mentalne muzičke higijene, ima dovoljno i da možemo napuniti dvorane. Eto tu nastade naš, nazovimo ga - problem. Da jesmo, da postojimo, dokaz je odaziv na naš nesuđeni koncert - nastavio je. 

Ipak, kaže kako sve jednog dana prođe te da nitko ne može zabraniti ljudima da vole ono što vole i slušaju ono što žele. 

- Bez obzira na sve, spustimo loptu. Sve prođe jednoga dana, pa će proći i ovo. Nitko nama ne može zabraniti da volimo ono što volimo i da slušamo ono što želimo. Znam da se pitate kako je moguće da u članici EU, koja se kune u ljudska prava i slobode, u srcu demokracije, postoji i takvo nešto. Nažalost, postoji. Ima ipak i nešto dobro u svemu ovome. Dželat je napokon skinuo lažnu masku humanosti, tolerancije i demokratičnosti. Otvorio je za javnost tamnu stranu svog karaktera. I nemojte mu suditi, osudio je on sam sebe. Vrijeme će pokazati, a nadam se i izbori, na čijoj strani je istina i pravda - zaključio je. 

Sve je započelo kada je gradonačelnik Zoričić zabranio održavanje koncerta, koji je bio već gotovo rasprodan, jer mu se ne sviđa ta vrsta glazbe. U međuvremenu, organizator i Pula Sport već su bili sklopili ugovor i počeli se dogovarati o tehničkim detaljima.

Agencija Hiljadarka podnijela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane, u kojoj su trebali nastupiti Duško Kuliš i prijatelji.Organizatori su kao nadoknadu za financijsku štetu tražili privremenu mjeru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. ožujka te kazali da bi u tom slučaju odustali od daljnjih postupaka, točnije od novčanih potraživanja. Međutim, sud je utvrdio da u konkretnom slučaju nisu ispunjene pretpostavke za određivanje predložene privremene mjere o održavanju koncerta, pa je za pretpostaviti da će organizator nesuđenog koncerta ići dalje s tužbom, ali ovaj put za naknadu štete.

Za kraj treba reći da sud nije, naravno, u svom odlučivanju uzimao u obzir glazbeni žanr, već se radi o primjeni prava gdje, u ovom konkretnom slučaju, nisu postignute pretpostavke za prihvaćanje privremene koju je tražio organizator koncerta. 

VIDEO Manekenka kojoj je bivši unakazio lice kiselinom danas ponosno pozira, a nedavno se i zaručila

Ključne riječi

Komentara 33

ZA
zagi101
21:32 21.03.2023.

a kaj nisi tako ugostio tompsona kad mu je zabranjen koncert? licemjeru pokvareni

Avatar mrkyyy
mrkyyy
21:48 21.03.2023.

Ajmo još jednom… koncert nije zabranjen, cajkaroši mogu nastupiti u bilo kojem privatnom klubu.. gradonačelnik Pule im nije dozvolio nastup u javnom prostoru što ima apsolutno pravo… građani Pule su ga izabrali da vodi kako prometnu, stambenu, obrazovnu, pa tako i kulturnu i svaku drugu politiku grada dok mu traje mandat… što je tu nejasno?

ME
Melkiorr
19:36 21.03.2023.

Fuj HTV!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije