Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVOLUCIONIRANI SNIMATELJ

Stallone otkrio tajnu sa snimanja Rockyja: 'Ovaj je izum promijenio svijet'

Sylvester Stallone
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
15.12.2018.
u 11:24

Snimatelj i izumitelj Garret Brown je po prvi puta u filmu "Rocky" koristio kameru pod nazivom "Steady Cam", koja je totalno napravila revoluciju u filmskoj industriji i koja se koristi u devedeset posto slučajeva u svakom filmu i televizijskoj emisiji koja se danas radi - otkrio je Stallone

Sylvester Stallone na svom se Instagram profilu prisjetio snimanja Oscarom nagrađenog filma "Rocky", kojim je počela njegova svjetska slava. Stallone je otkrio dosad malo poznatu činjenicu sa snimanja filma.

Naime, upravo je na snimanju "Rockyja" prvi put korišten steady cam, koji se danas upotrebljava u 90 posto filmova, ali i televizijskih prijenosa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Very interesting photo… Rocky was the first time a local Cameraman and inventor named Garrett Brown Extensively used a Camera called the STEADY CAM Which TOTALLY revolutionized the film industry and is used in 90% of every film and TV show made today !!! It was a minor miracle that he just happen to live in Philadelphia. All those scenes of me running freely and finally up the steps Without a single bump… The cameraman, Garrett Brown , who Was 6 foot seven , ran up the steps as fast as me , but almost sideways while looking at a monitor!Could not have been done with conventional equipment…. This little movie was only made in 26 and a half days, and Would’ve been absolutely impossible without Mr. Brown and his amazing invention!

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

- Vrlo zanimljiva fotografija.. Snimatelj i izumitelj Garret Brown je po prvi puta u filmu "Rockyi" koristio kameru pod nazivom "Steady Cam", koja je totalno napravila revoluciju u filmskoj industriji i koja se koristi u devedeset posto slučajeva u svakom filmu i televizijskoj emisiji koja se danas radi. Bilo je to malo čudo da je on tada živio u Philadelphiji. Sve te scene gdje sam trčao slobodno i gdje sam se penjao uz stepenice, snimio je bez ikakvog mrdanja. Kamerman Brown, koji je visok 2,04 metra, trčao je uz stepenice brzo kao ja, ali je to radio sa strane, dok je gledao u monitor. Ovo se ne bi moglo snimiti s konvencionalnom opremom. Ovaj mali film snimljen je za samo 26 i pol dana, i to bi bilo apsolutno nemoguće bez gospodina Browna i njegovog nevjerojatnog izuma - napisao je popularni Sly. 

Pogledajte video: Ovi poznati glumci i voditelji umrli su na snimanju

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije