Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilika za zaradu

Srpska hit-serija snima se u Hrvatskoj, produkcija traži statiste, a otkriven i honorar koji nude

Beograd: Snimanja filma "Južni vetar 2 - Ubrzanje"
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/12
21.09.2022.
u 09:15

Riječ je o drugoj sezoni serije ''Južni vetar'' koja je nastala pod redateljskom palicom Miloša Avramovića kao nastavak istoimenog filma iz 2018. godine koji je postao regionalni hit i osvojio brojne nagrade.

Druga sezona srpske hit-serije Južni vetar trenutačno se snima u Hrvatskoj. Riječ je o seriji koja je nastala pod redateljskom palicom Miloša Avramovića kao nastavak istoimenog filma iz 2018. godine koji je postao regionalni hit i osvojio brojne nagrade. Druga sezona snima se od 21. rujna do 2. listopada 2022. na području otoka Krka i u Rijeci, a za potrebe snimanja produkcija traži statiste. 

Oglas je objavljen na Facebook stranici Produkcije i casting agencije Serena Pro i otkriva kakav profil osoba traže za snimanje.

– Djeca, žene, muškarci – mediteranski tipovi (tamnije puti) glume Napolitance
– Dječaci 10-14 godina (Napolitanci) koji igraju ulični nogomet
– Opasni tipovi – mafija
– Kupači na plaži i prolaznici (djeca, žene, muškarci)
– Turisti (kontinentalni tipovi)
– Zgodne mlade djevojke koje plešu
– Vozači sa vozilima (honorira se i vozač kao statist i vozilo-osobni automobil, čamac, motor, skuter)

Iz produkcije navode i da snimanje traje 12 sati dnevno, a u tom razdoblju statisti će morati biti dostupni nekoliko sati, a ponekad i cijeli dan. 

Otkriven je i honorar koji će statisti dobiti za svoj angažman.

"Honorar statista je 300,00 kn fiksno bez obzira o duljini trajanja snimanja unutar 12-satnog radnog dana. Prekovremeni sat (nakon 12 sati rada) i noćni rad (od 22:00 do 6:00) dodatno se plaćaju. Prekovremeni sat je 30,00 kn, noćni rad dodatnih 70,00 kn na honorar. Honorar za igrajuće vozilo/plovilo 350,00 kn", navode iz casting agencije.

Svi zainteresirani koji su u mogućnosti provesti cijeli dan na snimanju mogu prijavu poslati e-mailom, a točan postupak prijave objašnjen je u oglasu na Facebook stranici. 

Ovo nije prvi put da ekipa ''Južnog vetra'' snima u Hrvatskoj, točnije na Kvarneru. U listopadu 2020. godine u kvarnerskom gradiću Kastvu snimao se "Južni vetar 2: Ubrzanje". Film je, baš kao i seriju, režirao Miloš Avramović, a glumačku ekipu čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić.

Inače, serija sadrži dijelove istoimenog filma iz 2018. godine i nastavlja s radnjom ondje gdje film prestaje. U Srbiji se prikazivala od 19. siječnja 2020. na kanalu RTS 1, dok je u Hrvatskoj premijerno prikazana 5. ožujka 2021. na RTL Adria.

VIDEO Kako je izgledalo posljednjih 12 dana nakon smrti kraljice Elizabete II.?

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Moodleen
Moodleen
09:23 21.09.2022.

Kaj mislite ak se snima npr. mađarska, ili talijanska serija u Hrvatskoj, jel bi o tome bili "informisani"? Ali srbendska, pa mora se "reklamisati" brekače, kaj ne? A plaćice u civilizacijskoj valuti, ne u dinarčićima!

Avatar Cantor
Cantor
10:05 21.09.2022.

Kakvi su to glupi komentari? Neka snimaju gdje žele i što god žele dok plate. Nama bi bolje bilo kada bi naša kinematografija odgovorila na njihove poviesne falsifikate svojim kvalitetnim uratcima koje bi netko rado gledao. Njihov dokumentarac kojim suptilno potpuno prebacuju krivice od sebe za WW1 (dugo putovanje u rat) i od sebe rade nevine žrtve je toliko kvalitetno napravljen da ga prenosi Netflix i ima hrpu gledatelja. To je ono što bi vas trebalo zabrinuti....

TO
tomislavb2
11:58 21.09.2022.

Serija je apsolutni šund, glorificiranje kriminala i kriminalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije