Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dala iskaz

Srpska glumica otkrila tko je misteriozni moćnik kojeg je optužila za silovanje

Foto: Promo
1/7
22.03.2021.
u 14:30

Štajnfeld se prije nekoliko dana na poziv tužitelja pojavila u beogradskom Višem javnom tužiteljstvu kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. U prisustvu odvjetnika govorila je o svom traumatičnom iskustvu, s čim je upoznala javnost prije nekoliko mjeseci u svom dokumentarnom filmu koji je snimljen u Americi, gdje trenutačno živi.

Srpska glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu da je glumac, oporbeni političar i bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao, doznaje Nova.rs.

Štajnfeld se prije nekoliko dana na poziv tužitelja pojavila u beogradskom Višem javnom tužiteljstvu kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. U prisustvu odvjetnika govorila je o svom traumatičnom iskustvu, s čim je upoznala javnost prije nekoliko mjeseci u svom dokumentarnom filmu koji je snimljen u Americi, gdje trenutačno živi. Glumica je kazala kako ju je napastovao prije nekoliko godina dok je s njim radila na jednom projektu. Nakon saslušanja, tužiteljstvo bi trebalo donijeti odluku o daljnjem postupanju, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni o prijavi glumice.

– Ne mogu imati komentar na jednu tako osjetljivu temu, dok iz tužiteljstva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na bijelo da me optužila za takvu stvar – kazao je Lečić.

Podsjetimo, u dokumentarnom filmu "Hold me right", koji je predstavila na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, donijela je priče osoba koje su prošle seksualno zlostavljanje i uznemiravanja, a među tim pričama je i njezina priča. 

– Moja ideja bila je da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i iz perspektive ljudi koji su napravili te zločine. Kada sam pogledala sirovi materijal, u tom trenutku sam se ohrabrila i u posljednjem trenutku odlučila da i ja podijelim svoju priču – otkrila je Danijela gostujući u emisiji TV Sarajeva. 

Kazala je kako ovim filmom želi upozoriti da je ovo društveni problem i da je poruka filma da slušamo žrtve seksualnog nasilja i zlostavljanja i da im pomognemo da shvate da neće biti osuđivani ako zločin prijave. Nikada prije nije pomislila da će i svoju priču ispričati javno jer, nakon što je bila seksualno zlostavljana, nije se usudila niti je smjela reći što joj se dogodilo jer je znala da će to imati posljedice i za njezinu obitelj i za nju i njezinu karijeru i tada se povjeravala svom laptopu i snimala je videa u kojima je pričala o svom iskustvu.

Svoju priču tada nije mogla ispričati jer se bojala i jer je njezin silovatelj moćnik iz srpske filmske industrije, čije ime u dokumentarcu nije otkrila, ali poručuje svim žrtvama kako nisu krive i ne treba ih biti sram govoriti o tome.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Zzzz
Zzzz
14:47 22.03.2021.

Srbija nas ne zanima već 30 godina i nikada više nas neće zanimati, najmanje što oni moraju napraviti je ispričati se za agresiju i zločine, moraju reći gdje su kosti naših nestalih i moraju platiti ratnu štetu.

IG
igorl
16:50 22.03.2021.

Takve stvari se ne rjesavaju pred "forumima", na "filmskim festivalima" i na tviteru nego na sudu. Ako te stvarno silovao, dodjes do prvog psihijatra i skuzit ce o cem se radi. Znam zene koje su zaista bile silovane - i to nije zafrkancija kakvom je predstavljaju ove, uhm... dame...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije