Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikodušni

Srbija svom novom državljaninu Ralphu Fiennesu financira film

13.10.2017.
u 08:11

Više od 518 tisuća eura za Fiennesov film "Bijela vrana" izdvojen je, kako navodi beogradski list Politika, "iz proračunskih rezervi" .

Srbijansko ministarstvo kulture izdvojilo je više od 518.000 eura za film White Crow (Bijela vrana) britanskog glumca, redatelja i producenta Ralpha Fiennesa, koji je od rujna i državljanin Srbije.

Vijest od dodjeli 62,2 milijuna dinara za film Fienneseu beogradskim je medijima potvrđena u ministarstvu kulture i informiranja, a odluka srbijanske vlade objavljena je i u Službenom glasniku. Novac za projekt Ralpha Fiennesa izdvojen je, kako navodi beogradski list Politika, "iz proračunskih rezervi" na temelju zaključka vlade, usvojenog na prijedlog ministarstva kulture i informiranja 6. listopada.

Film "Bijela vrana" bit će priča o ruskom baletanu Rudolfu Nurejevu i snimat će se u Srbiji, a premijera filma planirana je za 2018. godinu. Britanski glumac, redatelj i producent Ralph Fiennes dobio je srbijansko državljanstvo početkom rujna ove godine, a putovnicu mu je osobno uručio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Rješenje o prijemu Ralpha Fiennesa u državljanstvo premijerka Ana Brnabić potpisala je 7. rujna, po članku 19. Zakona o državljanstvu koji propisuje da u državljanstvo "može biti primljen i stranac čiji bi prijem u državljanstvo Republike Srbije predstavljao interes za Republiku Srbiju".

Fiennes je 23. lipnja bio gost na inauguracijskoj svečanosti koju je organizirao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u povodu preuzimanja dužnosti šefa države. Britanski glumac u Srbiji je 2010. snimio i svoj redateljski prvijenac - film Koriolan, po istoimenoj Shakespearovoj tragediji, nakon što je istu dramu prethodno režirao u kazalištu.

Prije Ralpha Fiennesa državljanstvo Srbije 2016. dobio je i američki glumac, glazbenik i humanitarac Steven Seagal.

1/5

Komentara 16

PR
prajdali100
09:40 13.10.2017.

Veca ulizica od Vučica jos nije viđena na planeti Zemlji.

PU
Pukovnik
08:56 13.10.2017.

Jadan Fiennes mislio je da je dobio čokoladu a oni njemu uvalili "pasoš". Gdje mu je boravak? U Pančevu?

SX
sudbina x
08:54 13.10.2017.

Ovai srbi su zaista lud narod, kako reče jedan njihov ludi psihijatar...Dok svi ostali ako žele dobiti nečije državljanstvo to plaćaju ovdje srbija plača kako bi netko prihvatio njihovo državljanstvo...Ja sam već pomislio da je čovjek zatražio srpsko državljanstvo iz čiste ljubavi...?Ma OK...Sad će bar bez vize putovati vascelim srpskim pašalukom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije