Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bilo lako

Splitski reporter napustio je Novu TV nakon 10 godina, a zbog posla u novoj TV kući se i preselio

Foto: RTL
1/7
26.09.2023.
u 08:44

Odluka nije bila laka, ali sam siguran da je ispravna. More, Dalmacija i rodna Hercegovina uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu i rado ću im se vraćati, rekao je Mario Jurič

Cijenjeni reporter Mario Jurič pridružio se informativnom timu RTL-a. Respektabilnu karijeru reporter je započeo na RTL-u kao dopisnik iz Dubrovnika, a nastavio na komercijalnoj televiziji kao dopisnik iz Splita i okolice. Odluka da se pridruži RTL-u donijela je sa sobom i selidbu u Zagreb.

"RTL nudi brojne izazove koji su u ovom trenutku moje karijere bili ključni za prelazak i dolazak u Zagreb. Odluka nije bila laka, ali sam siguran da je ispravna. More, Dalmacija i rodna Hercegovina uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu i rado ću im se vraćati i poslovno i privatno", otkrio je Jurič. Karijeru je Mario Jurič započeo na Radio Dubrovniku, a to iskustvo ubrzo je iskoristio i za televizijski angažman. "Bio je to pun pogodak. Prvi televizijski koraci bili su upravo na RTL-u u dopisništvu iz Dubrovnika. Drago mi je biti tu ponovno i stjecati nova znanja i vještine".

VEZANI ČLANCI

Tijekom niza godina uspješnog reporterskog rada, Mario je prikupio veliko iskustvo, izvještavajući o nizu događaja koji su mijenjali našu svakodnevicu. "Požar u Splitu, praćenje gradnje Pelješkog mosta od prvog broda do konačnog otvaranja, izborna previranja u Bosni i Hercegovini, problemi u splitskom škveru, afera bespravne gradnje šefa HEP-a samo su neke od tema koje sam radio s posebnim reporterskim žarom", prisjeća se Jurič i dodaje da je spektar njegovih profesionalnih interesa iznimno širok.

"Izvanredne situacije poput prirodnih katastrofa ili crne kronike, unutarnja i vanjska politika samo su neka područja od širokog spektra tema koje su dio mog svakodnevnog posla. Najvažnije je biti na izvoru informacija – točnih i provjerenih i onda nijednu temu nije teško pokriti. Svakodnevni kontakt s brojnim ljudima koje susrećem – od teta s pazara ili placa do političara i gospodarstvenika – važna su karika u reporterskoj radnoj knjižici", jasan je reporter. Pridruživanjem informativnom timu RTL-a Jurič nastavlja graditi svoju uspješnu karijeru. Ambicija ima puno, no ne želi ih još otkrivati.

GALERIJA Upoznajte farmere iz nove sezone showa "Ljubav je na selu": Jedan stiže iz Dalmacije, a drugi je bajker koji obožava cvijeće

1/18

"Gledatelje pozivam da svaki dan prate RTL Danas u 16.30 i 19 sati", kazao je Jurič koji je zadnjih deset godina proveo na Novoj TV kao reporter iz Splita i okolice. 

"Nakon deset prekrasnih reporterskih godina na Novoj  TV u Splitu, Dalmaciji (nekad i malo dalje) došlo je vrijeme za promjenu. Moja adresa sada je Zagreb, RTL televizija. Riječ je o novom  profesionalnom izazovu u kojem ću se i dalje truditi biti glas gledatelja, donositi istinite, točne, poštene, uravnotežene i nepristrane vijesti. Gledamo se već večeras u RTL-u Danas u 19 sati", napisao je Mario na svom Facebooku jučer.

VIDEO Ava Karabatić: 'Bila sam dva mjeseca na odvikavanju, nije bilo lako, a sad sam sretna žena'

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Marko
Marko
09:16 26.09.2023.

Plakao sam danima od sreće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije