Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Splićanin otvorio 14. pitanje, 'presudili' mu spiljski crteži. Znate li vi odgovor?

Tko želi biti milijunaš?
Foto: HRT
1/6
27.04.2023.
u 21:17

Šaponjić je s lakoćom je stigao do 14. pitanja za 68.000 eura koje je glasilo: Koje su životinje daleko najzastupljenije na slikama koje su nam prapovijesni crtači ostavili u spilji Lascaux?: bizoni, jeleni, konji ili turovi. Odustao je i otišao kući s 34 tisuće eura

U novom izdanju popularnoga game-showa "vrući stolac" bio je rezerviran za dvojicu natjecatelja. Zlatko Šaponjić iz Splita koji je u prošlotjednom "Milijunašu" osvojio 2500 eura, u večerašnjem izdanju nije želio riskirati te je odustao na 14. pitanju i otišao put juga s 34.000 eura. Zagrepčanin Grgur Knezić, točno je odgovorio na deseto pitanje i tako osigurao iznos drugog praga od 5000 eura. Na raspolaganju ima još dva džokera i pozivnicu za iduću emisiju, piše HRT.

Zlatko Šaponjić iz Splita, 62-godišnji građevinski inženjer koji radi kao informatičar otvorio je emisiju 10. pitanjem za prelazak drugog praga. Znao je da su Gandhi i njegovi sljedbenici 6. travnja 1930. morsku vodu prokuhavali u indijskom selu Dandiju. U ponudi su bili još odgovori crni čaj, kozje mlijeko i vino.

S lakoćom je stigao do 14. pitanja za 68.000 eura koje je glasilo: Koje su životinje daleko najzastupljenije na slikama koje su nam prapovijesni crtači ostavili u spilji Lascaux?: bizoni, jeleni, konji ili turovi. Odlučio se za jedini preostali džoker "zovi".

Džoker nije znao odgovor sa sigurnošću, ali je pretpostavio da se radi o odgovoru pod D- turovi. Odustao je i otišao kući s iznosom od 34.000 eura. Da je odgovarao rekao bi da su jeleni, ali točan su odgovor bili konji.

Najbolji u igri "Najbrži prst" bio je Zagrepčanin Grgur Knezić, 32-godišnji psiholog, otac dvojice dječaka.Slobodnog vremena nema puno, ali ono što ima koristi za nogomet, šah i pub kvizove po Zagrebu. Radi u struci, u ljudskim resursima u jednoj velikoj međunarodnoj firmi.

Na 10. pitanju za 5000 eura nije znao od koliko se atoma ugljika sastoje gotovo sve molekule alkohola u alkoholnim pićima. Ponuđeni su odgovori od jednog, od dva, od tri, od četiri.

Nije bio siguran pa je pozvao džokera, kemičara koji mu je sa sigurnošću rekao da se radi o odgovoru B - od dva atoma. Prihvatio je njegov savjet i osvojio 5000 eura. Natjecanje nastavlja u idućoj emisiji, a preostala su mu i dva džokera, "pola-pola" i pitaj publiku.

VIDEO: Preminuo Jerry Springer, jedna od najkontroverznijih osoba u povijesti televizije 

 

Komentara 3

Avatar Bobiii
Bobiii
09:58 28.04.2023.

Turovi? Je li to hrvatski jezik i kakve su to životinje? Nikad čuo!

Avatar zoster1
zoster1
19:09 28.04.2023.

Točan odgovor je jeleni

JE
jelen
09:01 28.04.2023.

nema sanse da su to konji to su jeleni..ako su praljudi zivjeli u pecinama koja se u u sumama ako su crtali ono sto su vidjeli onda su crtali jelene a ne konje..konje bi mogli crtati u Americi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije