Naslovnica Showbiz Estrada

Sonja Šarunić: Mnogi moji studenti već su renomirani novinari

Voditeljica na Radio Sljemenu vlasnica je pet Večernjakovih ruža a otkrila nam je kako su prije izgledale dodjele Večernjakove ruže i što misli o svojim mlađim kolegama
04. ožujka 2014. u 10:59 1 komentara 657 prikaza
Sonja Šarunić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Koliko vam znači nominacija za Večernjakovu ružu?

Veseli me. Premda sam ja oduvijek sebe svrstavala u kategoriju radijskih novinarki, javnost me percipira kao voditeljicu jer govorim na radiju.

Sjećate li se prijašnjih dodjela, koliko je nagrada tada bila važna radijskim i televizijskim voditeljima?

Naravno da se sjećam. Na komercijalnom radiju tih pet Večernjakovih ruža garantiralo mi je da neću dobiti otkaz. Hvala Večernjaku.

U “Na Sljemenu sa Sonjom” ugostili ste brojne poznate osobe, tko vas je najviše iznenadio, koga ste zamišljali drukčijim?

Uživam intervjuirati ljude koji mi žele govoriti o svojim životnim iskustvima. Svaki je sugovornik poseban i, kao što je rekao Forest Gump, nikad ne znam koji ću bombon odmotati. Svaki se put iznenadim! Iznenadite se i vi. Slušajte “Na Sljemenu sa Sonjom” svaki dan od ponedjeljka do četvrtka od 16.13 do 16.55 na 88,1 MHz.

Prenosite li još na sveučilištima svoje znanje mlađim naraštajima?

Kad god me pozovu kao gostujućeg predavača. Mnogi od mojih studenata već su renomirani radijski i TV novinari.

Tko vam se od mlađih kolega radijskih voditelja sviđa, čiji stil vođenja posebno cijenite?

Pitanje o stilovima zapravo je pitanje formata pojedine radijske postaje. Meni najviše odgovara format Radio Sljemena. U formatu Stojedinice ili Soundseta izvrsni su Matko Antonović i Danijel Bilić, u formatu Drugog programa Ivica Fodor, a u formatu Antene Barbara Kolar. Premda su njih dvoje i televizijske zvijezde pa im to svakako pridonosi popularnosti. Žao mi je što je prestala raditi Irina Čulinović jer bi svakako zaslužila nominaciju.     

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • james49:

    Oprostite gđo Šarunić, mislim da ste potpuno u krivu (Mnogi moji studenti već su renomirani novinari). Novinarstvo je jako velika odgovornost, naročito sada kad su nam dostupne brze informacije. Novinar je osoba koja izgrađuje javnost. Novinar je osoba koji javnost ... prikaži još! gleda. Novinar je osoba koja ne iznosi i prikazuje opredjeljenja. Novinar je osoba koja je dobro informirana i zato neovisna. Novinar nije osoba koja se bavi tračanjem.