Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dirljive objave

Smrt Tine Turner shrvala poznate, od nje se oprostila i NASA: 'Zauvijek će živjeti među zvijezdama'

Foto: reuters
1/7
25.05.2023.
u 10:03

Vijest o smrti slavne glazbenice Tine Turner zaprepastila je brojne slavne osobe koje su se od 'kraljica rock and rolla' oprostili na društvenim mrežama

Glazbeni svijet zavijen je u crno otkada se u srijedu navečer svjetskim medijima proširila vijest da je u 83. godini života preminula "kraljica rock and rolla" Tina Turner. Glazbenica je preminula  u svom domu u Švicarskoj nakon borbe koju je vodila s teškom bolesti proteklih mjeseci. Vijest o smrti slavne glazbenice zaprepastila je i brojne slavne osobe koje su bili veliki obožavatelji lika i djela Tine Turner, a neki od njih imali su prilike i surađivati s njom na njezinim spektakularnim koncertima. 

Od Turner se među prvima na društvenim mrežama oprostio umirovljeni američki košarkaš Magic Johnson.

"Neka počiva u miru jedna od mojih najomiljenijih umjetnica, legendarna kraljica rock'n‘rolla Tina Turner. Puno puta sam je slušao i skidam joj kapu, imala je jedan od najboljih nastupa uživo ikada", napisao je Johnson uz fotografiju na kojoj pozira s Tinom Turner i glumicom Elizabeth Taylor.

Shrvan je bio i glazbenik Bryan Adams koji je s Tinom otpjevao duet 'It's Only Love'.

"Svijet je upravo ostao bez jedne vraški moćne žene. Zauvijek ću biti zahvalan za vrijeme koje smo proveli zajedno na turneji, u studiju i kao prijatelji...", poručio je Adams na svom Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan Adams (@bryanadams)

Potresen je bio i Ronnie Wood iz Rolling Stonesa.

"Bog te blagoslovio Tina, kraljice rock'n'rolla i soula i draga prijateljice moje obitelji. Ljubav i molitve cijeloj Tininoj obitelji, prijateljima i voljenima", poručio je Wood uz nekoliko fotografija s Tinom iz obiteljskog albuma.

Od cijenjene kolegice oprostila se i pjevačica Gloria Gaynor.

"Jako sam tužna jer sam čula za odlazak Tine Turner, kultne legende koja je utrla put tolikom broju žena u rock-glazbi, crnoj i bijeloj. Učinila je velikim dostojanstvom i uspjehom ono što bi se malo tko uopće usudio učiniti u njeno vrijeme i u tom žanru glazbe", poručila je Gaynor. 

Američka glumica Mia Farrow također je bila zatečena tužnom vijesti.

"Napustila nas je veličanstvena Tina Turner", tek je kratko napisala na svom Twitter profilu uz Tinine crno-bijele fotografije. 

Koliki je trag ostavila u glazbenom svijetu potvrđuje i to što su se od glazbenice na društvenim mrežama oprostili i iz svemirske agencije NASA.

"Simply the best. Glazbena legenda Tina Tuner zabljesnula je na pozornici i zarobila srca milijuna kao kraljica rock‘n‘rolla. Njezino će nasljeđe zauvijek živjeti među zvijezdama", napisali su u objavi s kojom su se složili milijuni njezinih obožavatelja. 

VIDEO Lovkinja Morana Zibar odgovarala na teška pitanja Nevena Ciganovića  

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HajdukLika
HajdukLika
15:14 25.05.2023.

Žena je umrla u 83. godini. Što se tu ima biti shrvan? Lijepe godine. Doživjela je starost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije