Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Saudijskoj Arabiji

Slavna reperica otkazala koncert: 'Važnije je izraziti jasnu potporu za prava žena'

Foto: PA/Pixsell
1/5
11.07.2019.
u 22:30

Nicki Minaj otkazala je koncert u Sudijskoj Arabiji jer želi izraziti potporu ženama i LGBT populaciji.

Američka reperica Nicki Minaj otkazala je jučer koncert u Saudijskoj Arabiji planiran za sljedeći tjedan objasnivši da tako želi izraziti potporu ženama i LGBT populaciji.

– Nakon pomnog razmišljanja odlučila sam da se više ne mogu pripremati za zakazani koncert na Jeddah World Festu. Iako najviše od svega želim da moj show vide fanovi u Saudijskoj Arabiji, nakon što sam se podrobnije informirala o određenim temama, vjerujem da je važnije izraziti jasnu potporu za prava žena, LGBTQ zajednice te slobodu mišljenja – rekla je pjevačica u izjavi agenciji Associated Press.

Koncert se trebao održati 18. srpnja. U Saudijskoj Arabiji još je na snazi segregacija između samaca i žena što je vidljivo na javnim mjestima poput restorana, kafića, škola i sveučilišta iako su olabavjela neka pravila poput prava da žena sjedne za volan ili nazoči sportskim događajima na borilištima.

World Fest u Jeddi glazbeni je festival u skladu sa saudijskim zakonima o alkoholu i drogi, odnosno tamo ih neće biti, a otvoren je za posjetitelje starije od 16 godina. Human Rights Foundation, čiji je predsjednik Gari Kasparov, izdao je apel najavljenim sudionicima da otkažu sudjelovanje na festivalu. Nicki Minaj je poslušala, na čemu su joj čestitali, a uskoro ćemo vidjeti tko je odlučio suprotno. 

Pogledajte koje su poznate osobe prešle na Islam:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije