Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi put progovorila

Slavna pjevačica otkrila da joj je dijagnosticiran autizam

Foto: Profimedia
1/8
01.06.2023.
u 08:34

Sia je rekla da se 45 godina osjećala kao da na sebe stavlja 'ljudsko odijelo'. Pjevačica je inače snimila film o djevoci koja ima autizam zbog kojeg je trpila brojne kritike. Mnogima se nije svidjelo što je glavnu ulogu autistične djevojke koja ne komunicira igrala njena neurotipična muza, plesačica i zvijezda showa 'Dance Moms' Maddie Ziegler.

Pjevačica hitova "Cheap Thrills" i "Elastic Heart" Sia otkrila je u jednom podcastu da joj je dijagnosticiran autizam. Sia je rekla da se 45 godina osjećala kao da na sebe stavlja 'ljudsko odijelo'. Pjevačica je inače snimila film o djevojci koja ima autizam zbog kojeg je trpjela brojne kritike. Mnogima se nije svidjelo što je glavnu ulogu autistične djevojke koja ne komunicira igrala njena neurotipična muza, plesačica i zvijezda showa 'Dance Moms' Maddie Ziegler, te da se činilo kao da je ona karikatura osobe s dijagnozom autizma.

Sia se ispričala zbog filma na Twitteru, no kasnije je potpuno izbrisala svoj profil na toj društvenoj mreži. 
Osim o autizmu pričala je u podcastu i o svojoj ovisnosti o alkoholu

- Nitko te ne može poznavati i voljeti kada nešto tajiš i sramiš se - rekla je i nastavila: -No, onda sjediš u sobi punoj stranaca i otkrivaš im svoje najcrnje tajne i svi se smiju i prvi put se ne osjećaš kao smeće. 

Ranije je na Twitteru obznanila kako je u jakim kroničnim bolovima zbog neurološkog poremećaja, sindroma Ehler Danlosa.

- Hej, patim od kronične boli, neurološke bolesti Ehlers Danlos i htjela sam reći svima koji pate od boli, fizičke ili emocionalne, da vas volim. Samo nastavite - napisala je u petak dodavši da je "život je*eno težak".

- Bol je demoralizirajuća, a vi niste sami - dodala je.

Inače, Ehlers Danlos sindrom oslabljuje sloj između veznog tkiva i tijela, rezultirajući slabljenjem zglobova, stanjenjem kože i slabljenjem krvnih žila. U općoj populaciji obolijeva 1 na prema 20 000 - 40 000 ljudi.

VEZANI ČLANCI:

Pjevačica je prije imala problema s alkoholizmom i ovisnošću o Vicodinu i Oxycodonu.
- Postala sam ozbiljna ovisnica i puno sam pila ne znajući da sam alkoholičarka. Bila sam jako nesretna kao umjetnica i postajala sam bolesnija i bolesnija - rekla je svojedobno pjevačica koja je prošle godine proslavila osam godina od triježnjenja.
 Sia Kate Isobelle Furler ili samo Sia možda je poznatija kao “ona kojoj se nikada ne vidi lice”. Godinama je nosila periku sa šiškama koje su joj padale sve do brade, djelomice zbog toga da ostane donekle anonimna, a ponešto i zato što je htjela da njezina glazba bude u prvom planu.

Tek je 2016. godine otkrila lice, s plavim očima djevojke iz susjedstva. Rođena je u Adelaideu u Australiji u prosincu 1975. godine. Majka Leone bila je umjetnica, a otac Phil glazbenik. U djetinjstvu je slušala indie rock i pokušavala imitirati Arethu Franklin. U glazbene vode ušla je kao pjevačica acid jazz banda Crisp, a potom je objavila solo album “OnlySee”. 
Napisala je “Diamonds” za Rihannu, koji je odmah odletio na broj jedan Billboardovih hitova, “Perfume” za Britney Spears, “Double Rainbow” za Katy Perry, “Kiss Me Once” za Kylie Minogue, “Pretty Hurts” za Beyoncé; surađivala je s Adele, Shakirom i Ritom Orom... Njezina je kreativnost eksplodirala, a popis zvijezda za koje je pisala samo se punio. Snimila je i ultimativni hit “Titanium” s Davidom Guettom i povratka nije bilo – Sia je postala slavna.
Postala je i toliko kreativna da je stvarala po 10 pjesama u tri tjedna, a za “Diamonds” je izjavila kako je nastala u samo 14 minuta. Njena pjesma “Elastic Heart” iz 2013. postala je zaštitni znak holivudskog blockbustera “Igre gladi: Plamen” i tada se počela sakrivati ispod plave perike s predugim šiškama jer nije željela biti toliko poznata, od toga ju je hvatala panika.

VIDEO Asim otkrio istinu o incidentu s tortom i Majom Šuput: 'Vi što ste psovali, nadam se da vam je žao'

 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Beyonder
09:17 01.06.2023.

Karijera u silaznoj putanji i odjednom bolest ili zlostavljanje u mladosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije