Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traumatičan događaj

Slavna glumica progovorila o borbi s anksioznošću i PTSP-om: 'Mislila sam da ću umrijeti'

Premiere "Bird Box"
Foto: Annette Riedl
1/12
02.12.2021.
u 17:30

Glumica Sandra Bullock (57) gostovala je u novoj epizodi 'Red Table Talka' kod Jade Pinkett Smith (50), Willow Smith (21) i Adrienne Banfield- Norris (68) te je progovorila o PTSP-u  i ekstremnoj anksioznosti s kojima se bori od 2014. godine kada se morala skrivati u ormaru tijekom pljačke doma,

Glumica Sandra Bullock (57) gostovala je u novoj epizodi 'Red Table Talk' kod Jade Pinkett Smith (50), Willow Smith (21) i Adrienne Banfield- Norris (68) te je progovorila o PTSP-u  i ekstremnoj anksioznosti s kojima se bori od 2014. godine kada se morala skrivati u ormaru tijekom pljačke doma, a priznala je da se bojala da će umrijeti ako ne zatraži pomoć.

Sandra je opisala kako je do pljačke došlo nakon stresnog razdoblja, a upravo je stres glavni krivac problema koji su se počeli javljati nakon traumatičnog događaja. Naime, glumica je odjednom počela jecati, a tada je shvatila da joj treba pomoć stručnjaka pa je isprobala psihoterapijsku metodu Desenzibilizacije i reprocesiranje pokretima očiju (EMDR) koji u pojedinim situacijama mogu riješiti probleme.

-Bila sam u svojoj kući kada se provala dogodila. Skrivala sam se u ormaru i govorila sama sebi da ovo neće dobro završiti. U ormaru sam, to mi neće pomoći- ispričala je Bullock.

Kako se navodi u sudskim dokumentima, oko 1 sat ujutro, 8. lipnja 2014. godine, Sandra se uplašila kada je čula glasno lupanje, a kada je ustala da zaključa vrata svoje spavaće sobe ugledala je Joshuu Corbetta koji je stajao u hodniku odjeven u tamnu odjeću. Glumica tada nije znala, ali Joshua je danima vrebao ispred njezine kuće, a sve je zapisivao u bilježnicu. Preskočio je njezinu ogradu, zvonio je 15 minuta pa ušao u Sandrin dom kroz vrata jedne prostorije.

Sandra je uspjela zaključati vrata svoje spavaće sobe i pozvati policiju, a kada su stigli Joshua je počeo vrištati da mu glumica oprosti i da ne podigne tužbu.

-Bila je to jedna od onih noći kada Louis nije bio sa mnom. Dadilja je te večeri rekla da će ga odvesti u svoj stan koji se nalazio blizu jer mene nije bilo doma do kasno- prisjetila se Sandra pa priznala da od tog dana više nije bila sama kod kuće, a događaj joj je narušio zdravlje.

-Slomila sam se. Moje tijelo nije reagiralo na ono što se događalo. Louis je imao epileptički napadaj. Imao je visoku temperaturu, mislila sam da je umro.

-Dva dana nakon otišla sam na dodjelu Oscara, a dan nakon me ugrizao otrovni pauk. Počela mi je opadati kosa. Pomislila sam- koji vrag mi se događa. Nakon provale morala sam reći sama sebi: ako se ne izvučem iz ove situacije, umrijet ću- priznala je potresena glumica.

-Imala sam tjeskobu jer sjedim na mjestu na kojem želim biti, radim točno ono što sam htjela raditi, a svejedno se osjećam ekstremno anksiozno. Otišla sam na terapiju, te su stvari morale prestati- objasnila je Sandra i dodala kako nije shvaćala što je PTSP.

-Pogledala bih lijevo, a ne desno iz svog automobila i počela bih jecati. Odmah sam pomislila na svoju djecu. Ja sam samohrani roditelj i ovo dijete će upijati samo strah, traume i sram od mene u najvažnijem trenutku svog života. Nisam željela teret prebaciti na svoje prekrasno dijete. Tražila sam savjet, jednostavno sam naučila tražiti pomoć.

Glumica je također priznala da su njezina djeca, Louis (11)i Laila (8) razlog zašto se danas osjeća bolje, a Corbett koji je provalio u njezin dom je osuđen.

Nakon uhićenja, policija je kod Corbetta pronašla pismo na dvije stranice u kojem je iskazao svoju ljubav prema Sandri, a pismo je pisao dan prije provale. Corbett je pratio glumicu, komentirajući odlaske i dolaske. -Mogla si me imati danas, ali si izabrala druge. Bit ću u blizini, kao što znaš. Uvijek i zauvijek, ljubavi, tvoj suprug- pisalo je.

Joshua je iz ustanove za mentalno zdravlje pušten 2017. godine, no samo godinu nakon ubio se nakon petosatnog sukoba s policijom.-Sustav ga je iznevjerio- rekla je Sandra.

VIDEO Gledatelji napali Maju Šuput zbog haljine: 'Ovo je van svake pameti! Pa ovu emisiju gledaju i djeca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije