Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČITAO DJECI

Škoro se pokazao kao vrstan pripovjedač

Miroslav Škoro čita djeci
Foto: Pricajmi.hr
1/3
02.05.2017.
u 17:09

Najbolja stvar 'Ku-kuc' kutije je što nas sve poveže kroz igru na jednostavan način. Djeca su se danas zaista zabavila uz Šumsku priču i likove iz ove zabavne kutije, a i ja sam uživao - kazao je Škoro

Glazbenik Miroslav Škoro pokazao je svoj talent pripovijedanja priča djeci u knjižnici Savica u sklopu kampanje Centra "Pričaj mi" i pokretanja proizvodnje didaktičkog pomagala za stvaranje priča »Ku-kuc«. U druženju s osnovnoškolskom djecom poznati je pjevač Škoro zajedno s volonterima uprizorio Šumsku priču, a uz vesele prvašiće oživjeli su glavne likove iz Šumske priče - vjevericu Zvonku i ježa Iglicu.

- Odličan je osjećaj biti s djecom i podružiti se s njima. Najbolja stvar 'Ku-kuc' kutije je što nas sve poveže kroz igru na jednostavan način. Djeca su se danas zaista zabavila uz Šumsku priču i likove iz ove zabavne kutije, a i ja sam uživao. Mnogo smo naučili kroz igru o tome kako prevladati svađu«, kazao je  Škoro o novom kreativnom rješenju koje se nalazi u kutiji »Ku-kuc! Priča je unutra« koja svojim kreativnim rješenjem pruža kvalitetan sadržaj za igru.

Projekt »Ku-kuc! Priča je unutra« predstavljen je na petom rođendanu udruge Centra za psihološku podršku i razvoj »Pričaj mi«, a riječ je o konceptu igre koja se gradi na temelju problemske priče za djecu. Set od sedam lutaka koji se nalazi u kutiji izrađuju radnice udruge Kamensko, a materijali za izradu obiteljskog stabla i štambilja izrađuje zagrebački stolar od bukvinog drveta. Na taj način su u proizvodnju uključeni hrvatski radnici, a cijeli proizvod je napravljen od prirodnih materijala.

U tijeku je kampanja grupnog financiranja za »Ku-kuc« kutiju na platformi Indiegogo na linku:  http://igg.me/at/Ku-Kuc kojom se prikupljaju sredstva za pokretanje proizvodnje »Ku-kuc« kutije koja se može nabaviti po cijeni od 290 kuna, a traje do 14. svibnja.
Vrijednost novog didaktičkog pomagala već je prepoznao niz osoba iz javnog života, pa su tako među ambasadorima kutije »Ku-kuc« pjevači Jacques Houdek i Jelena Radan, glumice Jelena Veljača i Ana Begić Tahiri, književnici Miro Gavran i Julijana Matanović te brojni drugi.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije