Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beovizija

Skandal u Srbiji uoči Eurosonga: Pjesmom pozivaju na nasilje nad ženama

Foto: Instagram
1/3
23.02.2020.
u 18:00

Bora Dugić i Balkubano u svojoj pjesmi "Svadba velika" otvoreno pozivaju na nasilje nad ženama i na to je odmah upozorio Autonomni ženski centar i tražio d ih se diskvalificira, a RTS je odlučio da će se samo promijeniti stihovi pjesme.

Bora Dugić i Balkubano prijavili su se za Beoviziju s pjesmom "Svadba velika", ali ova pjesma s kojom su se htjeli natjecati izazvala je skandal.

Naime, Autonomni ženski centar priopćenjem je upozorio kako ova pjesma otvoreno poziva na nasilje nad ženama jer stihovi pjesme govore: Ponio sam bombu,ponio sam draga, jer te ludo volim. Ako kažeš ne, raznijet ću ja sve. Čik mi reci ne, eksplodirat će.  Zbog ovih stihova Autonomni ženski centar tražio je da se pjesma povuče s natjecanja što bi značilo da Bora Dugić i Balkubano  ispadaju iz utrke za predstavnika Srbije na ovogodišnjem Eurosongu.

Pogledajte najveće skandale i rekorde Eurosonga

- Nedopustivo je davati javni prostor i promovirati pjesmu čiji tekst eksplicitno poziva na ubojstvo žene koja je rekla ne i koji potiče ideju da žena mora biti 'moja ili ničija' te  lažno navodi da situacija iz pjesme opisuje osjećaj ljubavi - između ostalog piše u priopćenju. RTS je na kraju odlučio  kako Bora Dugić i Balkubano neće biti diskvalificirani, ali će morati promijeniti tekst svoje pjesme. 

- Shvaćajući ozbiljnost pogrešne poruke koju bi tekst pjesme mogao poslati, Radiotelevizija Srbije je, u dogovoru s autorima, donijela odluku da se tekst pjesme promijeni. Autori, prizivajući šaljivi ton skladbe, ipak nisu pronašli prikladan autorski izraz te se zbog toga ispričavaju, naglašavajući da im to nije bila namjera. RTS želi jasno dati do znanja da čvrsto stoji na strani borbe protiv nasilja nad ženama - prenosi Blic stav RTS-a. 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:41 23.02.2020.

Treba li to uopće komentirati? Nekulturno, i ponižavajuće za jednu modernu evropsku državu kakvom se žele prikazati. Za svaku osudu.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
19:48 23.02.2020.

Pretjerano feminističko histeriziranje..

Avatar CarolSO94
CarolSO94
20:44 23.02.2020.

Bок! Molim vаs, glasаjte zа moje erotsке fоtоgrаfije na mojoj strаniсi -> www.kissia.club

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije