Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi je pamte

Sjećanje na neprežaljenu glumicu koja bi danas slavila 36. rođendan

Dolores Lambaša
Foto: Petar Glebov/Pixsell, Tomislav Miletić/Pixsell, Žarko Bašić/Pixsell
1/6
29.03.2017.
u 11:00

Dolores Lambaša tragično je preminula 2013. godine u prometnoj nesreći. Bila je jedna od najtalentiranijih glumica mlađe generacije

Jedna od najtalentiranijih glumica mlađe generacije Dolores Lambaša danas bi slavila svoj 36. rođendan. Dolores je tragično preminula u listopadu 2013. godine u prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredanaca, a koju je izazvao glumac Stojan Matavulj.  

Svi koji su surađivali s Dolores na filmskim i setovima serija te na kazališnim daskama opisuju je kao energičnu, pozitivnu i radišnu osobu, a najbolje to oslikava izjava Vinka Brešana koji je nakon njezine smrti kazao:

– Imao sam tu sreću da je Dolores Lambaša bila prva generacija na kolegiju ''Gluma pred kamerama'', koju ja predajem na Akademiji. Ono o čemu sada razmišljam, a što se vidjelo na tom kolegiju, jest da je imala beskrajnu energiju i talent te želju i ambiciju da sve napravi. Tragično je što je ta šansa sada izgubljena.

Dolores najviše pamtimo po ulogama u televizijskim serijama “Ruža vjetrova”, “Najbolje godine”, “Zakon ljubavi”, “Dobre namjere”, “Odmori se, zaslužio si”…

Glumica je imala i zanimljiv ljubavni život koji su obilježile veze sa starijim muškarcima. Dugo je bila u vezi s 29 godina starijim glumcem Ivom Gregurevićem, a kada su prekinuli, Dolores je rekla kako im nije presudila velika razlika u godinama već su pali na testu međusobnog povjerenja.

Nakon prekida s Gregurevićem, zaljubila se u 30 godina starijeg Franu Lasića i njihova veza izdržala je dvije godine, a kraj ljubavi Dolores je obznanila na Facebooku. Srce joj je zatim osvojio 40 godina stariji Josip Radeljak Dikan. 

Godinu dana nakon njene smrti novinarka Silvana Menđušić premijerno je prikazala dokumentarac "Naslovnica" koji je nastajao dvije godine i koji je pratio život tragično preminule glumice.

 

≥≥Prošle su tri godine od smrti Dolores Lambaše

≥≥Prije točno dvije godine život je izgubila Dolores Lambaša

Komentara 4

DA
danho
11:21 29.03.2017.

pokoj joj dusi ali pamte ju po vezi sa starkeljama a ne ko glumicu

BA
baksi
18:08 29.03.2017.

Ne sudite da vam ne bi bilo sudjeno!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije