Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUŽNA OBLJETNICA

Prošle su tri godine od smrti Dolores Lambaše

dolores lambaša
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL
1/6
23.10.2016.
u 11:32

Svoju posljednju ulogu odigrala je u RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova'. U spomenutoj seriji glumila je s kolegom Stojanom Matavuljem (55) koji je upravljao osobnim automobilom u vrijeme nesreće.

Prošle su točno tri godine otkad je u stravičnoj prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac u 33-oj godini poginula glumica Dolores Lambaša. Dolores je rođena 29. ožujka 1981. godine u Šibeniku. Završila je gimnaziju Antuna Vrančića u Šibeniku, nakon čega je upisala zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti. Neke od poznatijih uloga Lambaša je ostvarila i u serijama 'Dobre namjere', 'Odmori se, zaslužio si', 'Zauvijek susjedi' i 'Najbolje godine' te u filmovima 'Vjerujem u anđele', 'Tumor' i 'Pravo čudo'. Na kazališnim daskama zapamćena je u predstavi Zagrebačkog HNK, 'Dom Bernarde Albe', u režiji Božidara Violića gdje je glumila glavnu ulogu Adele. Svoju posljednju ulogu odigrala je u RTL-ovoj seriji 'Ruža vjetrova'. U spomenutoj seriji glumila je s kolegom Stojanom Matavuljem (55) koji je upravljao osobnim automobilom u vrijeme nesreće. U trenutku nesreće imao je 0.66 promila alkohola u krvi, a u nesreći je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Matavulj u zatvoru
Glumac je u veljači pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora u drugostupanjskom postupku. U prvostupanjskoj presudi, koja je poništena, dobio je devet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Matavulj je trenutno u zatvoru u remetincu gdje čeka na izdržavanje kazne, a to će najvjerojatnije biti u zatvoru u Puli. Ako se bude dobro vladao, na slobodu će moćoi izaći nakon odslužene dvije trećine kazne, u lipnju.
Od glumačke karijere javnosti je oduvijek bio zanimljiviji njen ljubavni život, s obzirom na to da je šibenska glumica oduvijek ljubila znatno starije muškarce. Njena prva poznata veza bila je s glumcem Ivom Gregurevićem, s kojim je bila tijekom studiranja na ADU. Nakon prekida Dolores je dvije godine bila u vezi s glumcem Franom Lasićem, a nakon što je i njihova ljubav okončana Dolores je sreću pronašla u zagrljaju poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana.
Prije smrti Lambaša se posvetila pisanju autobiografskog romana ''Penelopina potraga'' koji, nažalost, nije uspjela dovršiti.

>>Dolores Lambaša preminula nakon teške prometne nesreće

Komentara 3

BA
baksi
14:49 23.10.2016.

Zašto vi novinari pišete o njenom privatnom životu koga je ljubila zar je to potrebno ?

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
14:21 23.10.2016.

O njezinom privatnom životu ne želim, i nemam pravo, komentirati bilo što,ali biti izazivač nečije smrti i za to jedva nakon žalbe tužitelja, dobiti SAMO godinu dana zatvora, i to u Puli, gdje se može igrati i golf (kao Čačić!)! Šta je ljudski život tako jeftin i beznačajan, da ga može, uz labavu kaznu, prekinuti polupijani nazovi glumac?? Želim svim sucima, koji izriču tako "nježne" kazne, da im se dogodi u obitelji takav slučaj...čisto iz pedagoških razloga i pojašnjavanja pojmova vrijednosti u životu!

KO
korisnicc
17:18 23.10.2016.

Počivala u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije