Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uložio prigovor

Matavulj traži reviziju presude: Ipak ne ide u zatvor zbog smrti Dolores Lambaše?

stojan matavulj
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
10.03.2016.
u 21:48

Tražit ćemo odgodu izvršenja zatvorske kazne. Predali smo molbu Vrhovnom sudu da revidira presudu Županijskog suda koji je u veljači uvjetnu kaznu preinačio u zatvorsku - rekao je glumčev odvjetnik Zoran Mataić

Prije nešto više od mjesec dana Županijski sud u Slavonskom Brodu preinačio je presudu glumcu Stojanu Matavulju za izazivanje nesreće u kojoj je preminula glumica Dolores Lambaša. Uvjetna presuda tada je zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od godine dana.

Matavulj je na preinačenu presudu uložio prigovor te se nada da će mu ipak biti izrečena uvjetna kazna u trajanju od devet mjeseci s rokom kušnje od dvije godine koju je prvotno dobio, pišu 24 sata.

-Tražit ćemo odgodu izvršenja zatvorske kazne. Predali smo molbu Vrhovnom sudu da revidira presudu Županijskog suda koji je u veljači uvjetnu kaznu preinačio u zatvorsku - rekao je glumčev odvjetnik Zoran Mataić.

U slučaju da se privogor uvaži Matavulj bi mogao u zatvor tri do šest mjeseci kasnije od planiranog no samo u slučaju da za to postoji opravdan razlog poput poslovnog projekta ili bolesti.

Podsjetimo, kobna nesreća u kojoj je život izgubila Dolores Lambaša dogodila se u listopadu 2013. na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredanaca. Vraćajući se iz Beograda glumci su stali u Iloku kako bi posjetili prijatelja Željka Sladetića. Iako umorni, neispavani i pod utjecajem alkohola odlučili su krenuti za Zagreb što se  naposljetku pokazalo kobnim. Matavulj je u trenutku nesreće imao 0,66 promila alkohola u krvi i u nesreći je zadobio lakše tjelesne ozljede. 

>>Matavulj ipak ide u zatvor 
jer je usmrtio mladu glumicu

>>Stojan Matavulj: Ne osjećam se dobro. Imam poteškoća sa spavanjem

Komentara 11

DU
Deleted user
22:30 10.03.2016.

s druge strane kakvi su to sudovi? izgleda da na opcinskom rade neznalice, zupanijskom dvojkasi i trojkasi a na vrhunskom su odlikasi. opcinski sud donese presudu a zupanijski je opovrgne. jel to znaci da nema pravde na opcinskom? vrhovni sud moze biti opovrgnut medjunarodnim u strasburu. kakva je to pravda, kako da znamo gdje su odlikasi, koj sud u hrvatskoj sudi po pravdi?

DU
Deleted user
22:26 10.03.2016.

ako ju nije natjerao da sjedne s njim nije ni kriv za njezinu smrt. pa nije ju pregazio, pokojna je svojom voljom sjela u auto sa njim, znala je da je pio. Je li karamarko kriv sto 45%hrvata ide zaza njim, je li milanovic kriv sto drugi 45% hrvata ide za njim? nisu krivi, narod glasa za njih pa eto mu ih.

DU
Deleted user
22:04 10.03.2016.

Daj odi po severinu i malo ju provozaj. Ili rozgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije