Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Gospodin Tamburica'

Siniša Leopold Tamburaški orkestar HRT-a vodio je 37 godina, a u nedjelju ga gledamo u emisiji pučke i predajne kulture

Foto: HRT
1/3
31.10.2022.
u 10:53

Kao autor i glazbenik prisutan je na stotinjak nosača zvuka, dobitnik je mnogih nagrada (jedne Arene, nekoliko Porina) i priznanja te odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 6. studenog 2022. na Prvom programu (HRT – HTV1) u 11:05 prikazuje emisiju pučke i predajne kulture, “Siniša Leopold – gospodin tamburica”.

Siniša Leopold kao šef dirigent vodio je Tamburaški orkestar HRT-a 37 godina, dulje nego Herbert von Karajan Berlinsku filharmoniju!

Jednako toliko i predavač je kolegija Tambura na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a 13 godina bio je i umjetnički ravnatelj Festivala kajkavskih popevki u Krapini.

Kao autor i glazbenik prisutan je na stotinjak nosača zvuka, dobitnik je mnogih nagrada (jedne Arene, nekoliko Porina) i priznanja te odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Autor je knjige "Tambura u Hrvata" i jedan od suautora prvog domaćeg udžbenika za tamburaše. Uza sve to autor je više od 650 glazbenih djela, a vjerojatno će najbolje ostati zapamćen po hitu "Svirci moji" koji je u međuvremenu već gotovo postao narodnom pjesmom. On je... gospodin Tamburica!

Scenarij i režiju potpisuje Ivan Mokrović, montažu Filip Karabelj. Urednik je Aleksej Pavlovsky, direktor fotografije Ivan Kovač. Producentica, Sanja Ivančin.

VIDEO>>Matthew Perry, Chandler iz 'Prijatelja', uništio je svoj život: 'Na odvikavanje sam potrošio 69 mil. kn'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije