Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
boksom smanjuje stres

Operna pjevačica iz Trogira osvojila i strogog Simona Cowella: Zbog njegovog negodovanja sam iskočila u prvi plan

14.09.2016., Zagreb - Sopranistica Antonia Mirat nastupila je na britanskom showu X Factor.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
15.09.2016.
u 10:00

Živi u Beču, pjeva spoj opere i housea, u show se prijavila da bi mlade privukla operi. Život je, kaže, nije mazio, a snagu joj daje vjera

Dok je na audiciji britanskog X Factora 33-godišnja sopranistica iz Trogira Antonia Mirat pjevala svoju verziju Mozartove “Čarobne frule”, član žirija Simon Cowell hvatao se u nevjerici za glavu.

Unatoč njegovu negodovanju, ostatak žirija bio je oduševljen kako je Antonia u Mozartovu skladbu ukomponirala pjesmu Whitney Houston i odlučio je da ide dalje.

Prestižno obrazovanje

– Poslije nastupa sa Simonom sam izgradila prijateljski odnos, a njegovo negodovanje na moju izvedbu meni je samo učinilo uslugu jer sam baš zbog toga u moru drugih kandidata iskočila u prvi plan – kaže nam Antonia dojmove iz britanskog showa. Dodaje da joj je Simon iskreno rekao kako misli da operi nije mjesto u ovakvom showu, ali ne može osporiti kvalitetu njezina talenta.

– Simon ima jako dobro mišljenje o meni i mojem pjevanju i upravo zahvaljujući njemu i njegovoj producentskoj kući dobila sam i ulogu u filmskom mjuziklu “Jackie Kennedy” koji producira Julie Pacino, kći legendarnog glumca Ala Pacina. Zasad ne smijem reći više od toga zbog ugovornih obveza – pohvalila nam se sopranistica.

Mnogi su se iznenadili zašto se umjetnica poput nje odlučila za nastup u komercijalnom showu.

 

– U X Factoru sam vidjela priliku za promociju svog crossover albuma koji će biti spoj elektro, house glazbe i klasike. Želim za operu i klasiku zaintrigirati mlade ljude koje ne vidim često u publici svjetskih opernih kuća u kojima nastupam.

Crossover je most koji približava operu sadašnjici i to je most k modernizaciji klasičnih djela. Nisam to ja izmislila, radili su prije mene to i tri tenora i Montserrat Caballé – objašnjava sopranistica. Klasičnom glazbom zarazila ju je mama pravnica.

– Nitko u obitelji nije se bavio pjevanjem, pogotovo ne klasičnim, ali mama Marija bila je velika zaljubljenica u klasiku i gotovo svaki dan išli smo u kazalište. Ljubav prema operi je vječna, a elektronička glazba u to se uklapa, naime, rođena sam 1983. i odrasla sam uz hitove Davida Guette i Davida Moralesa – kaže Antonia.

Svoj je talent usavršavala na Julliardu, Royal Academy of Music u Londonu, kod Montserrat Caballé, Tereze Berganze i Sone Ghazarian te brojnih drugih, a trenutačno je u Ljubljani na doktorskom studiju.

Rano ostala bez roditelja

– Živim u Beču, ali stalno sam na kotačima i često uspijem odspavati tek četiri sata dnevno. Kik boksing i joga pomažu mi da se riješim stresa. Boks je zapravo plemenita vještina koja uči samoobrani, dobroj koordinaciji i poučava nas kako biti borac u životu – kaže Antonia i dodaje da joj je u životu važna i vjera.

– Rano sam izgubila roditelje i život me nije mazio, a vjera mi je pomogla da ostanem čvrsta i svoja – kaže sopranistica. 

>> Antonia Mirat iz Trogira oduševila Britance u showu

Komentara 2

Avatar Andabel
Andabel
10:30 15.09.2016.

Ma jel to onaj krajnji u ziriju rekao da je dobra glumica? Nije lose. A Sajmona sigurno nije osvjila.

DU
Deleted user
10:13 15.09.2016.

Svaka njoj čast, i osobno i nadarenosti kao takvoj, ali Simon Cowell - s onim svojim pokvarenim cerekom i nadmenosti, e teško da bi taj nekome rabljeni auto prodao... A uostalom ima njegov privatni život pun kolorita na tražilicama, kao prilog tezi da se radi o vrlo prevrtljivom čovjeku, bez škole /samo Universita di Napoli/. Mislim da bi bilo bolje da uzme te njegove riječi "cum grano salis" nego da s njima krene odmah po medijima, kao gotova stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije