Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Severina o odluci suda da se njezin sin vrati ocu: Moje dijete nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
23.01.2024.
u 13:09

Kako piše Nacional, dramatičan zaplet u borbi za skrbništvo nad njihovim sinom Aleksandrom dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku, no borba pjevačice za sina neće prestati. Kako nam je rekla, borit će se do zadnje kapi krvi

Novi preokret dogodio se navodno u obiteljskoj parnici pjevačice Severine Vučković i njena bivšeg partnera, poduzetnika iz Srbije Milana Popovića. Kako piše Nacional, dramatičan zaplet u borbi za skrbništvo nad njihovim sinom Aleksandrom dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je povrijedio Zakon o parničnom postupku. 

Milan i Severina više neće imati zajedničko skrbništvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina – opet vraća ocu. Ta odluka odmah stupa na snagu, neovisno o eventualnoj žalbi pjevačice, navodi spomenuti medij. Istražili smo što je u pozadini ove priče te je li uistinu istina da će Severina skrbništvo nad maloljetnim Aleksandrom morati prepustiti dječakovu ocu.

Cijelu situaciju komentirala nam je i Severina:

– Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku uime mojeg djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica – izjavila je Severina i nastavila:

– Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom. Moje dijete nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati.

GALERIJA Gledali ste seriju 'Naša mala klinika'? Evo kako su glumci izgledali na snimanju prije 18 godina

1/29

Dodala je kako ovo može značiti da će opet svoje dijete viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. 

– Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegova oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvridila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom, što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani – kazala je pjevačica.

Slučaj je komentirala i Severinina odvjetnica Jasminka Biloš. 

– Severinina odvjetnica nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa je ne može komentirati. Jedino što može sa sigurnošću reći da nije točno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drukčiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri. Ako je točno to što piše, da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije pridonio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio je protivno ustavno-sudskoj praksi.

VIDEO Baby Lasagna o sudjelovanju na Dori: 'Jako sam anksiozan'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije