Naslovnica Showbiz Zvijezde

Sergej Trifunović: Aleksandar Vučić je zadnji čovjek Srbije

Vrlo je bitno da javna ličnost bude kritički nastrojena jer ako nisi to, onda si puki zabavljač. Ja nisam tu da se slikam za 'gloriju', 'storiju' i ostale piz*arije u boji. Sebe tako ne vidim, to bi bilo uvredljivo za mene, a i onda bih bio šlager pjevač u regiji, kaže Trifunović
19. listopada 2018. u 09:44 8 komentara 2766 prikaza
Foto: Petar Glebov/PIXSEL
Pogledajte galeriju 1/3

Glumac Sergej Trifunović koji je osim po ulogama poznat i po kritici društva u kojem živi trenutno boravi na Tuzla Film Festivalu. U intervjuu za Klix.ba među ostalim opet je progovorio o politici u regiji što radi bez dlake na jeziku ne štedeći nikoga.

Sergej Trifunović NEDJELJOM U 2 Sergej Trifunović: Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše

- Veoma je bitno da javna ličnost bude kritički nastrojena jer ako nisi to, onda si puki zabavljač. Ja nisam tu da se slikam za 'gloriju', 'storiju' i ostale piz*arije u boji. Sebe tako ne vidim, to bi bilo uvredljivo za mene, a i onda bih bio šlager pjevač u regiji", izričit je Trifunović koji je mišljenja da čovjek ne treba šutjeti na određene stvari. Na udaru njegovih kritika veoma često je i Aleksandar Vučić kojeg ne smatra prvim čovjekom Srbije, iako obnaša funkciju predsjednika države.

-On je zadnji čovjek Srbije. Tamo je isplivalo dno i u tom dnu su isplivali zadnji ljudi Srbije koji tu državu vode unazad., kaže Trifunović. Mišljenja je da su stanovnici država koje su nastale raspadom bivše Jugoslavije itekako svjesni u kakvom stanju trenutno žive.

Sergej Trifunović VULGARNI GLUMAC Sergej Trifunović brutalno izvrijeđao reportera HRT-a zbog 'Oluje svih oluja'
 

-Mislim da su veoma inertni. Oni nisu uplašeni, ali se koriste strahom kao izgovorom. Prvu stvar goru od straha predstavlja defetizam koji se vidi kroz čuvenu rečenicu: 'Šta ja tu mogu'. Kada mi neko kaže: ali... odmah prekidam rečenicu jer to ne mogu da slušam. 'Ali' razumijem samo u nekim složenim matemtičkim i naučnim radnjama", nastavlja Trifunović.

Bešlagić ogorčen rezultatima izbora u BiH šemso u politici Enis Bešlagić ogorčen rezultatima izbora u BiH

Inertnost građana u Bosni i Hercegovini potvrđuje izlaznost birača na protekle Opće izbore koja je iznosila 53,3 posto, a slična situacija je, kako je naveo, i u Srbiji, gdje je izlaznost ranije bila veća za nešto manje od dva posto. Trifunović smatra da je vođenje zemlje upravo u rukama građana, a ne političara.

- Izuzetno je bitno da se svi građani bave humanitarnim radom jer na takav način je moguće uvidjeti koliko je jaka naša moć i koliko su aparati vlasti, odnosno vođenje jedne zemlje u našim rukama, a ne nekakvih političara. Politikom se uglavnom bave pokvareni ljudi. Bave se toliko pokvarenim sredstvima da se poštenom čovjeku smuči. To je jedna od karti na koju političari igraju, a prljavština u kojoj su se navikli kretati odbija svakog ko na nju nije navikao, niti je voli, zaključuje glumac.

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka